Billig mat, Italiensk mat, Mat, Tilbehør
Leave a Comment

Italiensk potetmos

I dag får du oppskrift på ein meir avansert italiensk variant av potetmos, med urter, parmesan, kvitlauk og olivenolje. Den gir ei heilt anna oppleving, men er minst like god. Server den til godt krydra kyllinglår og ein frisk salat, eller til tynne skiver av svinefilet. Den passar også utruleg godt til eit raust stykke smørsteikt torsk og ein grønn salat.

Får du restar av potetmos så er det veldig lett å varme dei oppatt. Eg brukar å varme litt mjølk i ei gryte, og så ha i stappa og røre den glatt.

_MG_3236Italiensk potetmos

1 kg mjølne poteter

2-3 dl heilmjølk

1 dl olivenolje

1-2 fedd kvitløk

2 dl riven parmesan

2 ss hakka urter, t.d. timian eller oregano, gjerne blanding

Salt og peppar

Skrell potetene og damp dei møre på rist i vatn utan salt. Hell av kokevatnet, og ta ut rista. Ha i to dl mjølk, finhakka kvitløk, 1 ts salt og nesten all olivenoljen. Mos potetene med ein stappar. Vend inn urter og parmesan, og la den stå litt på avslått plate før du rører rundt igjen og smakar til med peppar og meir salt viss det trengst.

Ringle olivenolje over, og eventuelt dryss på litt meir friske urter før servering.

Leave a Reply