Billig mat, Mat
Leave a Comment

God mat i Coronaens tid

Folk hamstrar. Og det dei hamstrar er joikakaker og lapskausboksar. Eg forstår ingenting. Dette er faktisk eit mysterium for meg. Kva er det for ei tid vi er inne i?

Vi skal gå minst mogeleg ut. Vi skal klare oss med det vi har. Mange får panikk, og spring ut for å tømme butikkhyllene. Men er det ein fornuftig strategi? Har dei som står i kø på Rema og Coop sjekka sine eigne skap før dei dro? Kva med kjøleskapet og frysaren? Har dei kontroll på kva som finst der?

Eg trur ikkje det. Eg tenker på denne tida som ein sjanse til verkeleg å kome inn i djupa av skapa og skuffene mine. No skal vi til botnar i frysaren. Endeleg skal eg få litt sirkulasjon, i staden for å berre lirke ting til side slik at eg får plass til endå ein pose med erter frå butikken.

Denne veka kjem eg til å kome med fleire oppskriftsforslag på ting du kan lage med det du har i skapa dine, og det du finn i kjøleskap og frysar. Eg kjem også til å skrive litt om lagerstyring, og om korleis og kva ein bør kjøpe inn når ein først kjem seg i butikken, eller får matvarer levert heim.

Er du i ordentleg karantene, fordi du har mistanke om at du er sjuk, eller har vore saman med nokon som er bekrefta sjuk, så sjekk ut med lokalbutikken din. Mange butikkeigarar plukkar og pakkar gjerne varer til deg, og køyrer dei heim til deg. Oppgjer gjennom vipps er enkelt og smidig, ein treng ikkje møtast ein gong. Men før det, skaff deg oversikt over kva du allereie har, slik at du ikkje endar opp med dobbelt opp. Og handle smart, slik at du får god, næringsrik og variert mat lenge framover.

Bildet nedanfor tok eg i dag, det er ulike frø og gryn som eg fann i skapet mitt. No kjøper eg mykje rart, du finn både bokkveite,  svart bygg, fullkornsris, quinoa, bulgur og linser der. Alt dette grov eg fram frå gøymene mine i matskapet. Gjer det same, så skal eg dele nokre inspirerande oppskrifter i løpet av veka som både smakar og gjer godt. Og som tek vare på sjelefreden. Første innlegget med oppskrift finn du her.

Ha ein fin søndag!

A8508E8D-1427-4865-BCF6-B78BA2057A7B_1_201_a

Leave a Reply