Billig mat, Mat, Middag, Veggis
Comments 2

Veggis-lasagne

I går var det kjapp mat, då tek vi ein litt meir krevande middag i dag. Men det fiksar du fint. Når du skal lage dette er det ein fordel å ha handla inn på førehand, slik at du har det du skal bruke klart i kjøleskapet, og slepp å mase rundt i butikkar etter jobb eller skule. Lasagne går og fint å lage kvelden før, og varme opp når du kjem heim. 

Denne lasagnen er med spinat, og er ein av mine favorittar. Det er litt plunder å rense spinaten, men har du ei salat-/spinatslynge så er vegen vidare enkel. Slik gjer du det:

img_5096_2

Veggis-lasagne

1 pakke lasagneplater, forkokte

1 pakke fersk spinat

2 purrar

1 gul løk

4 ss smør

4 ss mjøl

1 liter mjølk

Litt sitronsaft

2 egg

150 g riven ost

Salt, peppar og muskat

Set omnen på 200 grader. Smelt smøret i ei tjukkbotna gryte. Rør i mjølet, og la det surre litt. Slå på mjølk, og rør sausen glatt. La den småputre på svak varme medan du rører av og til. Smak til sausen med sitronsaft, salt, peppar og muskat.

No har du lagd ein bechamelsaus, også kalt kvit saus eller fiskebollesaus.

img_5072(Ein liten olfaktorisk bonus: Sniff idet du opnar spinatposen. Ram herresveitte.)

Rens spinaten for stilkar og blaute blad. Skyll den godt, og tørk den i eit kjøkkenhandkle eller i ei spinatslynge. Hakk spinaten grovt.

img_5068Del purrane i to på langs, og skyll ut jord og skit som sit mellom blada. Skjer purrane i passe store bitar. Skrell og rens løken, og hakk den ganske fint.

img_5076Smelt 1 ss smør i ei steikepanne som du har lok som passar til. Steik løken og purrane på middels varme til dei skiftar farge og vert slappe i fisken. Dei skal ikkje bli brune.

img_5078Legg spinaten oppå, og legg loket på. Dampen gjer at spinaten fell saman til ei grøn røre. Vend alt saman, og krydre med salt og peppar. 

Rør 100 g ost og egga i bechamelsausen. Du kan droppe egga viss du ikkje har.

img_5087Ta fram ei rektangulær eldfast form. Smør eit lag bechamelsaus i botnen. Legg lasagneplatene oppå sausen.

Ha på spinatblandinga i skeier utover lasagneplatene. Ha på saus, og fortsett lag på lag til du har gått tom for alt. Det øverste laget skal vere bechamelsaus. 

Strø riven ost på toppen, og steik lasagnen på 200 grader i 40 minutt. Server med godt brød og litt salat.

This entry was posted in: Billig mat, Mat, Middag, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. Flott – Denne skal jeg prøve!
    Har en datter som er veggis, og jeg blir ganske frustrert over matlaging. Hun er fryktelig kresen også, men denne tror jeg hun kan like 🙂

Leave a Reply