Ferie, Mat, Noko søtt
Comments 4

Afternoon tea

Ei av gårsdagens gleder var afternoon tea i tesalongen til Perch’s thehandel.

Afternoon tea er ei anretning som vart lagd for å fylle gapet mellom lunch og middag hos det engelske aristokratiet. Anna Maria Stanhope, hertuginne av Bedford, var hoffdame for og venninne av Dronning Viktoria, og ho seiest å vere oppfinnaren av dette velkomponerte måltidet.

IMG_6966Hos Perch’s fekk vi servert ein tradisjonell “tea tier” med tre etasjar.

Vi fekk tre typar sandwichar, agurk med kremost, laks med matchate og rekemousse.

Så fekk vi dei mest fantastisk saftige og smakfulle scones med piska krem, lemon curd og skogsbærsyltetøy. Eg må heim og prøvebake mi eiga sconesoppskrift på nytt, og finne ut kva eg må gjere for å få den til å likne meir på Perch’s si.

IMG_6967Til slutt, då vi eigentleg ikkje hadde plass til meir, sto kakene att, ein liten bakt marsipanhatt med sjokolade og ei sjokolademousse-kake med lime.

Teane vi drakk til var ein kvit yunnan og ein assam med krydder. Ja, og så eit glas Cremant til, sjølvsagt. Mmmm!

This entry was posted in: Ferie, Mat, Noko søtt

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

4 Comments

  1. Mari_ says

    Næh så flott det så ut! smakte sikkert godt også… ooo marsipan…

Leave a Reply to Mari_Cancel reply