Allergi, Billig mat, Mat, Middag, Veggis
Comments 8

Ei magisk suppe


Av og til finn ein enkle smakskombinasjonar som uventa og gledeleg løftar seg til store høgder. Ein slik kombinasjon er mamma si ostepanne, purre, blomkål og ost med eit paprikadryss gir eit øyeblikk av lykke.

squashEin annan slik kombinasjon fann eg i dag; suppe med squash og kikerter. Eg brukar mykje kikerter, det er billig og enkelt å ty til, og smakar godt. Grilla eller steikt squash er også ein hit her hos oss, iallfall blant dei vaksne i huset.

Men at kombinasjonen av desse to skulle smake så godt hadde eg ikkje trudd. Det er gøy når eit eksperiment slår til. Slik gjer du det:

steiktSquash- og kikertsuppe

Ein squash

Ein løk

To fedd kvitløk

Ein boks kikerter

1 liter buljong

Olivenolje

Ein neve riven pecorino

1/2 ts rosmarin

Litt sitronsaft

Salt og peppar

Skjer squashen i halvcentimetertjukke skiver. Grill eller steik skivene i olivenolje til dei har fått god farge. Legg dei til side, og kryst litt sitronsaft over. Skrell løk og kvitløk. Fres det mjukt saman med rosmarinen i litt olje i ei romsleg gryte. Ha i squashen og dei avrente kikertene. Slå på buljong, og la suppa småkoke på låg varme i 10-15 minutt.

Køyr suppa glatt med ein stavmiksar, og smak til med salt, peppar og eventuelt meir sitronsaft. rør inn osten. Server den kald eller varm, alt etter årstid og lyst. Garner den gjerne med litt brødkrutongar om du har.

Når du brukar pecorinoost kan kumjølkallergikarar og ete suppa. Utan osten er dette veganmat.

This entry was posted in: Allergi, Billig mat, Mat, Middag, Veggis

av

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

8 Comments

 1. Åh, namm, eller ..det høres veldig namm ut! 🙂 Kikerter er så sunt, og jeg lager mye hummus – kanskje jeg skal komme med hummus-oppskrifta mi en dag? 🙂 Prøver gjerne denne suppen din! Klem

  Likar

 2. solfrid says

  Elsker oppskriftene dine! Denne må jeg prøve. Kjøtt(ektemannen) er bortreist hele neste uke, da kan jeg leve som en liten veggis noen dager. Ja, Embla – hummus, takk!

  Likar

 3. RandiE says

  Så veldig delikat ut den der ja…må visst kopiere den
  Randi

  Likar

 4. Jannicke says

  Veldig god suppe 🙂 Smaker også godt med grøvhakket kylling.

  Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s