Utstyr
Comments 8

Dropsmatter – litt research

Då eg lagde pepparkakehus reklamerte eg for dropsmatter eller silikonmatter til å bake på. Desse mattene er tunge og gummiaktige, så dei sklir ikkje hit og dit når du kjevlar. Dermed kan deigen kjevlast rett på mattene, og pepparkakene mistar ikkje fasongen fordi du må flytte dei over på steikebrettet. Resten av året kan mattene brukast i omnen under pizza, rundstykke, småkaker og juneimit.

Eg har kjøpt mine i København, men eg meinte å ha sett slike matter hos Panduro. Eg var nedom byen her om dagen, og stakk innom Panduro. Dei hadde denne matta som du ser underst på bildet, den kosta 359,-, trur eg. Eg syntest det var dyrt, men sidan alternativet var ein tur til København så var valet enkelt, og eg kjøpte den.

Då eg kom heim tok eg fram mine to gamle. Når eg la ut den nye oppdaga eg at den er dobbelt så stor som den eg har. Dermed har eg to nye matter! Den mørkebrune du ser til venstre har blitt pensjonert, og dei to nye og den ungdommelege til høgre får delta i vidare teneste i kjøkkenet. Når du skal lage pepparkaker og andre småkaker er det veldig praktisk med fleire matter, då kan du jobbe på ei medan den andre er i omnen og den tredje kolnar. Smart, ikkje sant?

Dette materialet er lett å klippe i, så du kan få dei til å passe til dine plater. Dersom din omn er djupare enn min kan det hende det ikkje passar, men hos meg var altså måla heilt perfekte. Om den er litt breiare gjer det ingenting, i breidda er det mykje å gå på.

This entry was posted in: Utstyr

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

8 Comments

  1. Panduro, her kommer jeg også – en til mamma, og en til meg. Fint at hun har bursdag først etter at jeg har vært i tigerstaden igjen 🙂 Dette var jo simpelthen genialt, jeg ante ikke at slike matter fantes engang. Jeg håper det tilhører standardutvalget til Panduro, slik at jeg finner den der en gang uti februar også…?

  2. Elisabeth: Ja, det trur eg. Eg har iallfall sett dei der fleire gongar. Får du problem har kanskje Panduro nettbutikk?

  3. Vi brukar clasolson sine bakepapir på skulekjøkenet – 3 for 100. Dei varer heilt til nokon skjer i dei (forbodne til pizza, men det er det ikkje alle som forstår), då kan vi skjere dei til strimlar tilbruk i brødformer t.d.

  4. Pingback: Nye pepparkakehusmetodar? « Alt godt

Leave a Reply