Utstyr
Comments 7

Kjekt å ha

Trine spør om potetpressa mi, og den får du gjerne sjå. Den er perfekt til å lage ein glatt, fin potetmos, og eg har også sett folk presse store mengder bakt kvitløk i den. Den ser ut som ei gigantisk kvitløkspresse.

Du finn den på IKEA, Eg trur mi er kjøpt på ein jernvarehandel i Strömstad på ein svensketur. Kjøp ei solid utgåve, det blir eit kraftig trykk på den når ein brukar den. Eg har sett den på Clas Ohlsson og, men fann den ikkje på nettsidene deira, det kan vel tyde på at dei ikkje har den lenger?

This entry was posted in: Utstyr

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

7 Comments

 1. Slik har jeg også. Kjøpte den i Italia. Men de bruker den til å lage Passatelli med. Det er en slags pasta, laget av revet parmesan og brødsmuler, og egg. Man presser deigen gjennom den til lange remser, som kokes og serveres i buljong. Utrolig godt!!!!

 2. Passérjern heter vel dette til alt overmål. Vi har også en slik, Bra redskap.

 3. Passérjern, ja, den var ny! Strålande, då har den fått eit namn. Og den er kjempefin å ha, sjølv om den tek litt plass i skuffen.

 4. Linda Petrine says

  Dette bringer tilbake minner fra barndommen – på den tiden da “alle” skulle lage trolldeigfigurer av ymse slag som skulle ha “hår” skapt av trolldeig presset gjennom en hvitløkspresse. Vi hadde ingen hvitløkspresse, så trolldeighår ble forsøksvis presset gjennom en slik. Ingen umiddelbar suksess… :o)

 5. Trine says

  Jøss, flott redskap. Tusen takk, nå må jeg på Ikea i kveld!

 6. Bente says

  Kan anbefale å kjøpe en litt solid utgave i Sverige hvis man er i nærheten. Vi har en sånn som har holdt i årevis (etter MYE bruk). Den fra IKEA som vi har på hytta derimot, ble sprengt i jula da mannen i huset bestemte seg for å teste ut Andreas Viestad sin oppskrift som lyder på å presse potetene med skallet på…. Gir veldig god mos det altså, men blir altså litt hardt for en gjennomsnitlig IKEA-arbeider….

Leave a Reply