Som eg har fortalt tidlegare lagde eg ein gigaporsjon med gnocchi på laurdag. Hovuddelen gratinerte eg i den ikkje pene med gode tomatsausforma, men ein del vart liggande att i ein boks i kjøleskapet.
Restane lagde eg til middag i dag. Eg var ikkje motivert for ein tur i butikken, så det vart ein “ta det ein har”-middag. I kjøleskapet fann eg bacon, creme fraiche, paprika og løk, og dette vart det ein slags saus av. Slik gjorde eg det:
200 g gnocchi
100 g bacon
1/2 paprika
1 løk
3 ss creme fraiche
2 dl vatn eller 1 dl vatn og 1 dl vin viss du har
2 ss olje til steiking
1/2 ss flytande oksebuljong
Steik baconet på middels varme til det er brunt. Ta det ut av panna, og legg i gnocchien. La den bli brun og fin. Fordel den på to tallerknar.
Rens og finhakk løk og paprika. Fres det i olje til det er blankt og fint.
Slå på vin og/eller vatn, og la det koke inn litt. Ha i creme fraiche og kok litt til.
Slå sausen over dei steikte gnocchiane og server med ein liten salat. Utan bacon er dette ein deilig veggisrett.