Billig mat, Middag, Pasta, Sausar og dippar, Veggis
Leave a Comment

Ein ny gnocchi-vri

Som eg har fortalt tidlegare lagde eg ein gigaporsjon med gnocchi på laurdag. Hovuddelen gratinerte eg i den ikkje pene med gode tomatsausforma, men ein del vart liggande att i ein boks i kjøleskapet.

Restane lagde eg til middag i dag. Eg var ikkje motivert for ein tur i butikken, så det vart ein “ta det ein har”-middag. I kjøleskapet fann eg bacon, creme fraiche, paprika og løk, og dette vart det ein slags saus av. Slik gjorde eg det:

Gnocchi med baconsaus

200 g gnocchi

100 g bacon

1/2 paprika

1 løk

3 ss creme fraiche

2 dl vatn eller 1 dl vatn og 1 dl vin viss du har

2 ss olje til steiking

1/2 ss flytande oksebuljong

Steik baconet på middels varme til det er brunt. Ta det ut av panna, og legg i gnocchien. La den bli brun og fin. Fordel den på to tallerknar.

Rens og finhakk løk og paprika. Fres det i olje til det er blankt og fint.

Slå på vin og/eller vatn, og la det koke inn litt.  Ha i creme fraiche og kok litt til.

Slå sausen over dei steikte gnocchiane og server med ein liten salat. Utan bacon er dette ein deilig veggisrett.

Leave a Reply