Billig mat, Middag, Pasta, Sausar og dippar, Veggis
Kommenter innlegget

Ein ny gnocchi-vri


Som eg har fortalt tidlegare lagde eg ein gigaporsjon med gnocchi på laurdag. Hovuddelen gratinerte eg i den ikkje pene med gode tomatsausforma, men ein del vart liggande att i ein boks i kjøleskapet.

Restane lagde eg til middag i dag. Eg var ikkje motivert for ein tur i butikken, så det vart ein «ta det ein har»-middag. I kjøleskapet fann eg bacon, creme fraiche, paprika og løk, og dette vart det ein slags saus av. Slik gjorde eg det:

Gnocchi med baconsaus

200 g gnocchi

100 g bacon

1/2 paprika

1 løk

3 ss creme fraiche

2 dl vatn eller 1 dl vatn og 1 dl vin viss du har

2 ss olje til steiking

1/2 ss flytande oksebuljong

Steik baconet på middels varme til det er brunt. Ta det ut av panna, og legg i gnocchien. La den bli brun og fin. Fordel den på to tallerknar.

Rens og finhakk løk og paprika. Fres det i olje til det er blankt og fint.

Slå på vin og/eller vatn, og la det koke inn litt.  Ha i creme fraiche og kok litt til.

Slå sausen over dei steikte gnocchiane og server med ein liten salat. Utan bacon er dette ein deilig veggisrett.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s