Duft
Comments 19

Dei velluktande sin tur gjennom byen

Laurdag var det klart for sniffetreff i byen. Vi møttest på Scandic Edderkoppen, og fekk servert ein fantastisk lunchbuffet. Masse deilig mat, og høgdepunktet for meg var den sanselaust gode sjokolademoussen med hasselnøtter. To die for!

Vi trakk oss tilbake til vår eiga suite, Tom Sterri 2, der vi hadde plassert ut duftene vi hadde medbrakt. Vi fylte eit heilt spisebord med brett med spennande dufter, og lukta oss igjennom det meste. Christine og eg fekk kartlagt at alt ho likte likte ikkje eg, og omvendt. Det kom til nytte seinare.

Så kasta vi oss i to drosjer for å prøve å rekke Gimle før dei stengte. Det gjorde vi med eit nødskrik, og eg distraherte innehavaren, som eigentleg ville stenge, med å kjøpe lipgloss og neglelakk medan resten av gjengen fekk sniffa seg igjennom iallfall Byredo, Acqua di Parma og litt Profumo.

På vegen vidare hadde vi betre tid, og rakk både grønn te og caffe latte i tillegg til ein liten svipptur innom Lille Vinkel sko. På Heaven Scent traff vi resten av gjengen, og lukta oss igjennom L’Artisan, Diptyque, The Different Company og Miller Harris. Nokre skattar derfrå vart med heim. 🙂

Vi fann ut at vi hadde eigentleg ganske god tid, så vi droppa innom Hermes på vegen mot Glasmagasinet for å gjere oss kjent med alt dei har å by på. Tigeranda jobba strukturert og planmessig, og noterte flittig. Vi andre var muligens litt meir kaotiske i vår tilnærming.

Etter ein snau halvtime i fri dressur kom vi fram til Glasmagasinet, og fekk også plukka opp Kirsitn på vegen. Der venta parfymefolka på oss med drikke, frukt og søtsaker, noko vi verkeleg trengte etter ein anstrengande tur rundt i byen. Dei hadde til og med funne fram stolar så vi fekk sitte. Bliss.

Eg presenterte dei viktigaste duftgruppene, og våre nye vennar frå Glasmagasinet si duftavdeling, Marit, Maria og Jan Erik sprang til og frå med døme på notane.

Til slutt gjekk korta varme, og vi gjorde nokre kupp, trur eg. Masse deilige dufter fekk vere med heim, saman med rause goodie-bags. Det var ein strålande tur, vi må gjere det igjen! Men då skal eg ha trillekoffert…

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

19 Comments

 1. irma says

  høres herlig og hyggelig ut! har du noen duft-tips å komme med etter helgen ?

 2. marte says

  Høres ut som et vellykket sniffetreff, jeg krysser fingrene for at det gjentas senere! Og så er jeg spent på å høre hva dere kjøpte 🙂

 3. Og for en tur det ble. 🙂
  Send meg beskjed om hvor mye og til hvilken konto du vil ha for sommerfugljakten fra L’Artisan da. DVS, om du ikke har ombestemt deg.

 4. Tigeranda says

  Parfymeintresserte damer, syner det seg, er svært hyggelege og eg er glad for at dette vart laga i stand. Særleg presentasjonen til ulike duftnoter fekk eg mykje ut av, sjølv med notatblokk vart eg litt overvelda både på Gimle og Heaven Scent. På Hermès festa eg meg spesielt ved Terre d’Hermès og Vetyver Tonka, og skal definitivt inn der når Voyage d’Hermès er på plass, eg vert tydlegvis trekt mot Jean-Claude Ellena sine komposisjonar. Det vart ingen impulskjøp, men som planlagt vart Dzing og EL Jasmin White Moss med heim. Den siste er ei gåve, og havnar heldigvis ein stad der den er til låns.

 5. Strålende tiltak! Synd at jeg ikke hadde mulighet til å få med meg hele dagen, men hadde desto mer glede av det jeg fikk med meg! 😀

 6. Silje says

  Høres ut som om dere hadde det flott! Som en stor Hermes tilhenger, åh deres silkeskjerf er himmelen 🙂 Samt deres dufter er jeg spent å høre hva du synes om de. Er selv stort fan av Ellana sine, samt Hermessence serien, Rose Ikebana vil jeg si er min signatur-duft 🙂

  Ikke at jeg kan noe spesielt om duftnoter, men av en eller annen grunn, så gir ikke Hermes duftene meg migrene, slik så lett så mange andre kan gjøre. Men som alltid er jeg yderst forsiktig, en spray midt på ryggen holder for meg!

  Håper dere ble tatt godt i mot på Hermes!

 7. Høres ut som en fin og velduftende dag. Får håpe det passer for meg neste gang 🙂

 8. Det var en veldig fin og velduftende dag, på alle måter! Jeg fikk prøvd endel som jeg lurte på (bla Cristalle og Roma imperiale), fant et par favoritter (Byredos Bal d’afrique og Roma imperiale), kjøpte meg endelig! Havanna vanille (L’artisan), fikk med meg prøver på masse forskjellig hjem og traff mange hyggelige folk!
  Typisk at de to duftene jeg falt for var i overkant dyre…så det er bare å begynne å spare!
  Takk for at du fikset et så flott sniffetreff, Alt godt! Jeg blir gjerne med neste gang også!

 9. Kjære alle, det var ei stor glede! Tigeranda, du har heilt rett. Parfymefolk er kjekke folk. 😉 Eg skal helse frå Maria, våre vennar på Glasmagasinet koste seg og! Det er ho som har sendt meg bildet.

  Silje: Søk på Hermes her i bloggen, eg har skrive masse om Hermes-dufter tidlegare. Vi vart godt motteke der, ja, eg er fast gjest, så dei forsto kva folk dei fekk på besøk. 😉

 10. marte says

  Christine: Så gøy at du falt for Roma Imperiale, den er kjempefin! Hadde en følelse av at du ville like den 🙂 Tror Heaven Scent hadde 50 ml flasker før, synd hvis de har sluttet med det. Er jo temmelig dyr… Hadde de hatt lavere pris eller mindre flasker hadde jeg kjøpt Marconi 3 fra samme merke på flekken. Bal d’afrique har jeg også veldig sansen for, minner meg om Vanilia men litt mer tropisk på en måte.

 11. Marte: Det var utsolgt for 50 ml, de hadde bare 100 ml nå. Spurte om når det ville komme en nye ladning med 50 ml, det visste hun ikke annet enn at hun mente det kunne bli en stund til…så det er bare å smøre seg med tålmodighet. Skal nok klare det, det er mye annet på lista mi også 😉

 12. marte says

  Jeg så ikke 50 ml av den de to gangene jeg var der i fjor, trodde de hadde sluttet helt med det. Greit å vite at det kanskje kommer inn igjen senere, har sett etter det på nettsiden deres med jevne mellomrom. Men er jo hyggelig å ha noe å glede seg til, og som du sier er det nok av andre ting å sniffe på i mellomtiden 🙂 Jeg har det drømmesettet fra Profumi del Forte, med alle fire duftene i 10 ml flasker.

 13. sol says

  takk for bilde! 🙂 Dere ser ut som en konsentrert gjeng 🙂

 14. Irma: Eg hadde heilt gløymt å svare på spørsmålet, men her kjem det:

  Dei duftene som “sit att” hos meg er Eau de Tarocco, ei deilig sitrus/rose/kanel-duft frå Diptyque, Bal d’Afrique frå Byredo, Eau de Capucine frå Chloé og ELPC Jasmine White Moss. Lekre vårdufter, alle fire.

 15. marte says

  Jeg har prøver på både Bal d’Afrique og Pulp fra Byredo, men i går klarte jeg ikke å finne igjen noen av dem. Mystisk. Må ha vært spøkelser på ferde.

  Ble nysgjerrig på den fra Chloe 🙂

 16. marte says

  Forresten, fikk dere spurt om Parfumerie Generale på Heaven Scent? Og når får vi den store parfymeavsløringen som du lovte oss tidligere i år? 🙂

 17. irma says

  Alt Godt: jeg skal ikke på S & S før onsdag, og da er vel du ute av landet ? men next time vil jeg gjerne på snifferunde i ditt gode selskap (tar det for gitt ) 🙂

 18. Marte: Framleis temmeleg hemmeleg… får ikkje lov til å fortelje!
  Irma: Så synd! Men neste gong skal vi ta ein runde saman! 🙂

Leave a Reply