Fredag, Livet
Comments 7

Åleinefredag

-trudde eg det skulle vere. Så feil kan ein ta. Mannen måtte innom, få ei underskrift og hente masse greier til bilen, som skal selgast.

Fjortenåringen måtte innom med ein pose sart undertøy og anna småtteri som ho må lære å vaske sjølv. Ho tek ikkje sjansen på å overlate den til pappaen. Så folk for ut og inn. Men no har freden senka seg, og eg trur eg er åleine i huset.

No kjenner eg at eg har sakna det. Balanse er viktig, også balansen mellom å vere blant folk og å vere åleine. I kveld treng eg å vere litt åleine.

Men det varer ikkje lenge. I morgon treff eg først ei parfymevenninne, vi skal på ein liten sniffetur, kortare enn den vi hadde forrige helg, og med mindre bagasje. Etterpå kjem ei av mine kjæraste hit, det gler eg meg til. Ha ei fin helg, alle som stikk innom!

This entry was posted in: Fredag, Livet

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

7 Comments

 1. Bra sagt! Den alenetiden er uvurderlig. Tenkte aldri over det før i tiden, men setter stadig mer pris på den når jeg en skjelden gang opplever det nå. Fint med folk, men veldig fint alene også. God helg – og god påske! Håper du får det et lite pusterom alene innimellom 🙂

 2. Mannen er på byn med en kompis og ungene er hos mormor. Ergo blir det alene-fredag her hos meg.
  Ubeskrivelig godt sånn en gang i blant.
  I dag slapper jeg av med thai-take-away, en – forhåpentligvis – god film, rødvin og surfing på nettet.

  God helg 🙂

 3. Hei “Alt godt” og takk for kommentar på bloggen min. Jeg har akkurat oppdaget denne spennende verden, og har selvfølgelig mange spørsmål.
  Håper det er greit at jeg spør her; Akkurat nå har jeg en rett i ovnen laget etter oppskrift fra en annen blogg. Jeg har ikke min egen lille vri, eller noe anderledes. Spørsmålet er da hva som er greit etter – blogg normer – å legge ut på sin egen blogg? Blir selvfølgelig egne bilde, men oppskriften er 100% hentet fra en annens.

 4. Dette er eit grenseland. Eg syns vel at det å attgje oppskrifter som andre har laga heilt slavisk er ganske uinteressant. Skal det ha noko poeng bør ein også legge til noko av sitt. Å la seg inspirere, det er noko anna. Då byrjar ein med ei oppskrift frå ein blogg som ein krediterer, og så tilfører ein noko av sitt eige, enten ved å bytte ut ingrediensar, ved å gjere ting på ein annan måte eller liknande.

  Eg ville vel ha større forståing for det du vil gjere dersom det skjedde ein gong i blant, og du innimellom brukte ditt eige stoff. Det treng ikkje vere matstoff (som her…), men det bør jo vere noko substans i det.

  Eg veit ikkje om dette gjev meining, men det er mine vurderingar av dette.

 5. Takk for svar. Jeg ser den, og det er vel derfor jeg spør.. da det føles litt feil å blåkopiere andre bloggere ja. Litt ivrig i starten bare=)

 6. Kvelden er nok ikke helt slutt ennå, innbiller jeg meg – du pleier å rangle like ille som meg. Håper du har hatt det fint og at freden ble god 😀
  Kos deg i morra, det høres så kjekt ut!

 7. Trine says

  Alenetid ER godt, både for aleneforeldre og for oss som lever i forhold. Jeg har mang en gang fått skjeve blikk når jeg har kommet med ett lite sukk og sagt “I dag skal det bli godt å få litt tid for seg selv, når jentene drar til faren”. Ikke alle forstår det og mener tydeligvis at jeg var en dårlig mor, som ikke ønsket å ha jentene hos meg 24/7. Nyt barnefridagene, med god samvittighet og samle energi som igjen kommer ungene tilgode, når de er hos deg 🙂 God helg.

Leave a Reply