Bokmeldingar
Comments 5

En smak av Norge

Eg har fått tilsendt En smak av Norge frå Schibsted forlag, ei praktbok av Cecilie C. Sandberg (tekst) og Nancy Bundt (foto).

Boka har stort format, og er skikkeleg tjukk, over 300 sider. Den er ei reise rundt om i landet, med oppskrifter av ulik karakter. Eg trudde først at den omhandla berre lokal matskikk, men det gjer den ikkje. Den har noko lokal mat og, men det er mykje “finmat”, skalldyr, brulée, carpaccioar og parfaitar.

Grunnen til det er at boka eigentleg er hotellreklame. De historiske hoteller har vore vertskap for forfattarane, så dette er typisk hotellmat. For meg gjer det boka litt uinteressant. Oppskriftene er så vidt eg kan sjå veldig gode, nøyaktige og presise. Men dette er kompliserte rettar, å lage dei krev mange operasjonar. Du finn ikkje mange oppskrifter på kvardagsmat i denne boka.

Boka er vakker, bilda er nydelege, og som turistreklame er den uovertruffen. Men ei kokebok er den eigentleg ikkje. Den er ein imponerande presentasjon over flinke matfolk på hotell og restaurantar rundt om i landet, men den egnar seg ikkje som oppslagsbok.

Les den på senga, ta ei norgesreise på ein time. Gi den i gåve til din norsk-amerikanske onkel, slik at han kan kjenne heimlengten rive i hjarta. Men ein gjennomsnitts amatørkokk vil ha begrensa glede av denne boka, dessverre.

This entry was posted in: Bokmeldingar

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

5 Comments

 1. Bloggenanne says

  Jeg må si at strikkegenseren til jenta på forsidebildet overrasket! Denne genseren strikket jeg til meg selv under studietiden, men nå har jeg ikke brukt den på årevis. Dette er genseren til Bergstuderendes forening ved NTNU, og den er nok lite kjent utenfor berg-miljøet. Morsomt at en såpass sjelden, men likevel veldig norsk genser er blitt hovedillustrasjon på en bok som egentlig er norgesreklame mer enn kokebok.

 2. En innbundet brosjyre med tykt papir.
  La spesielt merke til framskapet bak jenta, det finnes knapt i private hjem, om man ikke tilfeldigvis er samler av bondemøbler.

 3. Jorid says

  Ei fin og nøytal anmelding av ei bok som ikkje i heile tatt er i min sjanger.
  Om bileta inni er like nasjonalromantiske som det utanpå er det nok ei flott gåve til norskamerikanarar og andre som er glade i noreg.

 4. Fin anmeldelse. Stod og så litt på den her en dag på jobb, er nok ikke i målgruppen nei. Passe mursteinstung og prislappen letter heller ikke, får 30ml PG for denne boken 😳 Hehe. Fin Norgesreklame og gave men det finnes bedre brukbare kokebøker. Veldig! glad i den snart permløse “Kokebok for alle” her 😉 I hyllen ellers står Kakefestbøkene (liker spesielt godt “Muffins” og “Festkaker”, veldig inspirerende bilder 🙂 ) også noen fra Nigella Lawson, flotte oppskrifter jeg sjelden begir meg ut på der altså, men gud hvor hun kan lage nammis 😀 Og så elegant..

 5. Sigrid Randers-Pehrson says

  Jeg har kjøpt denne og leser i den hver kveld som en inspirasjon. Men jeg kan ikke si meg enig i at den er for vanskelig, her fins retter av ulik vanskelighetsgrad. Bodils julekaker kan vel neppe kalles kompliserte….? Da er man under snittet som hobbykokk!

Leave a Reply