Duft
Comments 9

På utstilling

På fredag, då hovudformålet var å skaffe ny seng, kjøpte eg og eit vitrineskap. Eg har nemleg hatt ein hemmeleg draum om å stille ut parfymene mine!

Det er også ei praktisk årsak til dette, eg avgjer ikkje kva for duft eg skal ha på meg ein dag før eg er heilt klar, og har kledd på meg.

Når parfymene er på loftet gløymer eg altfor ofte å ta på meg noko.

Når dei no står i skapet i stova kan eg ta på meg ei duft rett før eg går.

Dei er ikkje så veldig organisert i skapet, men sortert etter to hovudprinsipp:

Bakerst står dei høge flaskene. Så blir dei mindre og mindre framover.

I tillegg har eg dei mørke flaskene og flaskene med raudtonar nede, og dei lyse flaskene og flasker i gyldne tonar øverst. Eg har også prøvd å plassere dufter av same produsent saman.

Sett i forhold til andre parfymegale er denne samlinga ikkje spesielt stor. Det finst parfymegale som har heile rom fylt med dufter. Men eg er glad for samlinga mi, eg har ikkje vore ein samlar av noko før, så dette er relativt nytt for meg.

Har du ei samling? Post eit bilde, då vel!

 

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

9 Comments

 1. oiii, det var ikke få parfymer heller da, men veldig fint å sette de frem slik fremfor å stu de inn i et mørkt skap!
  Ha en god dag 🙂

 2. hildeovedia says

  Er dette pre og post fjortis safe??? Har du tenkt over hvordan det kommer til å lukte i huset ditt, når vennene til ungene dine og ungene dine har hatt krig med kjøkkenredskaper!!! Og uheldigvis knuste det aller helligste!!!!! Bare nevner det??

  Ellers veldig stilig

 3. I min begrensede parfymeverden har du VILT mange eks. 🙂 Men er man interesert, ja så er man det. Jeg greier ikke å forholde meg til mer enn noen få på en gang, men jeg er vledig veldig glad å å sniffe rundt. På grunn av bloggen din har jeg funnet drømmeparfymen via tester og skal kjøpe den når jeg drar meg til London nå snart! Det blir en investering i velduft! Jeg håper forresten du gjentar parfymetreff-opplegget fra i fjor (?). For jeg har også lyst til å være med på noe sånt 🙂

  Og tillykke med kjærligheten, forresten! Det er stas 🙂

 4. Wow! Dette var da lekkert! 🙂 Synes du har en god slump med dufter jeg, masse spennende 😀
  Jammen meg enda en imponerende flott ide, der er jo litt synn å måtte gjemme de bort.
  Har en drøm om noe lignende, det skal bli spennende og se hva sprell jeg finner på. Innrømmer gjerne at når jeg ser skap og diverse saker på møbelforetninger, så går tanken ofte til flaskene hjemme. Et rimlig vinskap til de aller helligste står på listen iallefall enn så lenge. 😉

 5. BÅ: Dei står innerst i rommet, og vil aldri få direkte sol. Temperaturen er nok ikkje noko høgare enn på badet… :rødme:

  • Da går det sikkert bra 😀 Ideen er fristende, og til uka åpner IKEA på Sørlandet…

 6. Jorid says

  Flott! 😀

  Ang. “fjortiskrig”. Hadde parfymekrigar sjølv som fjortis, eller kanskje eit par år yngre, men det var med eigne dufter, hadde aldri i livet turt å ta mamma sine.

  Og ja! Eit parfymetreff hadde vore fint. 😀

 7. Solveig says

  veldig fint synes jeg! Hadde likevel ikke turt å ha et slikt skap i stua hjemme med fire tenåringer i huset som ofte har venner på besøk..
  Tror frykten for lys og varme er noe overdrevet, det er vel først kritisk i varmere klima (?).
  Har mine parfymer på i baderomsskapet (de jeg oftest bruker, og siden vi er storfamilie har vi voksne eget bad), og resten i skuffe på soverommet, da i opprinnelige eskene. Men går jo da glipp av den estetiske nytelsen av å se flaskene!
  Parfymetreff har jeg også veldig lyst til å delta på. I fjor ble det praktisk umulig, men om vi langtidsplanlegger går det kanskje bra for mange av oss. Jo flere desto bedre sikkert! 🙂

Leave a Reply