Lykke
Comments 5

Gratis nynorskmoro!

Nynorskordlista er lagt på nett i søkbar form, visste du det? Den er tilgjengeleg i gratisversjon berre ut året, men det inneber masse gratis nynorskmoro fram til over jul, iallfall.

Nynorskordboka er gratis tilgjengeleg, og vil nok fortsette å vere det, men Nynorskordlista har eit fortrinn i og med at den spesifiserer alle bøyingsformer. Masse gratis nynorskmoro, altså!

This entry was posted in: Lykke

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

5 Comments

  1. Jeg synes alle ordbøker og -lister skulle være gratis på nett, ikke bare året ut, men livet ut. Godt språk er en menneskerett.

  2. Eg bruker den siste heile tida. I dag skal eg begynne på ein nynorskbunke. Berre tenk på kva tid eg sparer! Elevane har skrive på data, der tek stavekontrollen ein del. Men, men, der er som regel nok til meg og …

  3. Dokpro er universitetet sine ordbøker, og vil fortsette å vere gratis. Den ordlista eg viser til er samlaget si, som blir betalingsteneste på nyåret.

  4. Eg tykkjer universitetet sin (som er same databasen, eigentleg) er mykje betre. Ikkje so mykje tull og tøys, dessutan er det ein del fleire synonym og døme i universitetsutgåva. Iallfall dei ordi eg sjekka! 😀

    Det som *hadde vore* jysla fint, er å få «Med andre ord» på net. Eg kjøpte programmet ein gong, men det fungerer ikkje i Linux, dessutan vil eg eigentleg berre ha heile synonymordlista som ei flat tekstfil, og so kann eg heller putta ho inn i libreoffice (gamle openoffice) og firefox sjølv. Betre å ha det der direkte! 😀

Leave a Reply