Billig mat, Middag, Veggis
Leave a Comment

Linsegryte

Sjølv om det kan ha noko negative konsekvensar for innemiljøet er eg veldig glad i belgfrukter. I går lagde eg ei deilig linsegryte, den vart veldig god, om eg skal seie det sjølv. Eg lagde den med kyllingkjøttdeig, dette utskjelte produktet som heile tida er på tilbod.

Grønsakene kan varierast, dette er det eg hadde i kjøleskapet då eg lagde den. Har du squash er det kjempegodt i. Finsnitta kål kan du og ha, om du har eit hovud liggande. Du kan bruke alle typar og fargar linser i denne gryta. Slik gjorde eg det:

Linsegryte

200 g linser

400 g kyllingkjøttdeig

Ein boks tomatar

Tre fedd kvitløk

To gule løkar

Tre gulrøtter

Ein halv purre

Tre stilkar stangselleri

5 dl vatn

1 ss fond, buljongpulver eller 2 terningar

Spisskummen

1 ts tørka timian

Smør og/eller olje til steiking

Sitronsaft, salt og peppar

Set linsene i blaut i rikeleg med vatn.

Finhakk løk, kvitløk og gulrøtter. Surr det i ei gryte på middels varme. Dra det til side i gryta, og steik kyllingkjøtdeigen ved sidan av. Ha i purre i skiver og stangselleri i tynne skiver i gryta, og slå på vatn med buljongpulver. Ha i timian og spisskummen, og la det heile koke ein halvtime medan du koker linsene møre. Smak til med salt og peppar.

Slå av bløytevatnet til linsene. Kok opp rikeleg med vatn med 2 ts salt og ein buljongterning, og kok linsene til dei er møre.  Vend ei skei smør eller margarin inn i linsene, og ha litt sitronsaft over viss du har.

No kan du velge om du vil vende linsene inn i gryta eller servere dei ved sidan av. Begge delar fungerer heilt fint. Server med godt brød til.

This entry was posted in: Billig mat, Middag, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Leave a Reply