Grønt
Comments 2

Smeltedagane


For meg er dei blant dei beste dagane i året, desse dagane då sola står på, snøen må gi etter og det dryp frå takskjegg og takrenner. Det er frost i skuggen om ettermiddagen, men det gjer ingenting, det er berre eit teikn på at det vert sol i morgon og.

Når eg syklar heim frå jobb er det meir berrt enn slik det var då eg sykla til jobb. Eg kan bruke stiar eg ikkje har sykla på sidan tidleg i november. Det gjer ingenting at eg gløymer hanskane, og buffen kan ligge att i gangen.

Eg spring i kjellaren for å finne olje til sykkelkjedet, og når eg kjem ut att så kjenner eg ikkje skilnad på temperaturen i kjellaren og ute. Naboen smiler til meg og spør om eg har teke fram sykkelen for våren, ho skulle berre visst kor mykje eg har sykla i vinter.

Langs husveggane trekkjer snøen seg tilbake, og snart kan eg byrje å leite etter snøklokker og krokus. Dei ligg klare og ventar på berre litt meir sol, berre litt meir varme. Det er ei fin tid!

This entry was posted in: Grønt

av

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. Ja, dette er den aller beste tida – og bedre og bedre dag for dag. Her oppe ligger snøen i store store mengder fortsatt – men nå har vi sola og takdryppet og snart noen bare flekker her og der i veiene – og snart – om noen uker får vi sølete hage med gamle grastuster og små spirer fra løkblomstene her og der. Det er deilig det!!

    Likar

  2. siwlie says

    Enig. Jeg syns våren er den fineste årstiden. Dagene blir lenger, temperaturen høyere og energinivået likeså

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s