Grønt
Comments 2

Smeltedagane

For meg er dei blant dei beste dagane i året, desse dagane då sola står på, snøen må gi etter og det dryp frå takskjegg og takrenner. Det er frost i skuggen om ettermiddagen, men det gjer ingenting, det er berre eit teikn på at det vert sol i morgon og.

Når eg syklar heim frå jobb er det meir berrt enn slik det var då eg sykla til jobb. Eg kan bruke stiar eg ikkje har sykla på sidan tidleg i november. Det gjer ingenting at eg gløymer hanskane, og buffen kan ligge att i gangen.

Eg spring i kjellaren for å finne olje til sykkelkjedet, og når eg kjem ut att så kjenner eg ikkje skilnad på temperaturen i kjellaren og ute. Naboen smiler til meg og spør om eg har teke fram sykkelen for våren, ho skulle berre visst kor mykje eg har sykla i vinter.

Langs husveggane trekkjer snøen seg tilbake, og snart kan eg byrje å leite etter snøklokker og krokus. Dei ligg klare og ventar på berre litt meir sol, berre litt meir varme. Det er ei fin tid!

This entry was posted in: Grønt

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. Ja, dette er den aller beste tida – og bedre og bedre dag for dag. Her oppe ligger snøen i store store mengder fortsatt – men nå har vi sola og takdryppet og snart noen bare flekker her og der i veiene – og snart – om noen uker får vi sølete hage med gamle grastuster og små spirer fra løkblomstene her og der. Det er deilig det!!

  2. Enig. Jeg syns våren er den fineste årstiden. Dagene blir lenger, temperaturen høyere og energinivået likeså

Leave a Reply