Livet, Lykke
Comments 2

Ein god idé

Eg kjenner nokre fine matmenneske, det vil seie at dei er like matnerdete (til dels meir enn, faktisk) som meg.

Her om dagen gjorde vi ein avtale om at vi skulle møtast, og bytte kokebøker som vi aldri brukar. Det er jo alltid nokre som vert ståande ubrukte i hylla, eller du har laga den eine gode oppskrifta så mange gongar at du kan den utanat. Det er ein god tanke å få slike bøker i sirkulasjon til andre som kan ha bruk for dei, syns eg. Ein manns søppel er ein annan manns gull, seiest det. Det gjeld til fulle i slike situasjonar.

Difor samlast vi, ein liten gjeng med matentusiastar, for å bytte/gje bort kokebøker. Nokre av dei vi inviterte var ikkje så erfarne på kjøkkenet som oss, dei fekk sjølvsagt forsyne seg fritt utan å bytte med noko tilbake. Som du ser på bildet under var det ein smule kaotisk, litt vin, te og pikekyss vart servert, samt godt brød og ein dugeleg porsjon hummus.

Meir skal det ikkje til for å lage ein strålande flott kveld, der alle følte seg rikare og lettare til sinns då dei gjekk enn då dei kom.

Idéen let seg overføre til mange interesser og hobbyar. Har du noko du likar å stelle med, der du har drege på deg meir ting og reiskapar enn du treng? Lag ein byttekveld med nokre du veit delar interessa di. Inviter nokre nybyrjarar og, dei har stor glede både av kunnskapen til dei meir erfarne, og nybyrjarutstyr/litteratur.

Eg har vore med på det same med plantar og frø, vi er ein gjeng som møtest meir eller mindre fast kvar første mandag i månaden. Ein har jo alltid for mykje av ting, når ein går inn i noko med liv og lyst. Då er det godt å dele av det ein har med andre som treng noko, eller set pris på noko anna enn det du set pris på. Lykke til med byttinga!

This entry was posted in: Livet, Lykke

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. Tusen takk for en fantastisk hyggelig og berikende kveld! Skal kose meg med Hellstrøm 😉

  2. rockekokk says

    For en lur idè!! Tror det er mange som har mange kokebøker som bare samler støv i bokhyllen! Meg selv inkludert.

Leave a Reply