Lykke, Middag, Tilbehør, Veggis
Comments 2

På andre sida av plenen

I oktober 2009 drog eg til Paris for å lukte på parfymer og kose meg.

Gjennom boligbytte.no kom eg i kontakt med ein journalist som var bortreist i den perioden eg ville vere i Paris, og som derfor ville låne meg husværet sitt. Så eg koste meg i hans ungkarshusvære i fem dagar.

Denne sommaren har eg tilbode han gjengjeld, og han kom i går kveld saman med ein kamerat. Så vi har midlertidig flytta ut og over plenen til kjære Ovedia. Ho er heime åleine, og har ledig gutterom på loftet der vi får bu.

No har vi fine middagar i hagen, med caprese-salat, grilla kylling, aioli og rista landbrød. Lykka er å ha gode vener!

Caprese a’la Ovedia

400 g søte cherrytomatar

Ein raud løk

Ein kinesisk kvitløk

To ballar bøffelmozarella

Ein neve basilikumblad

Ein raud chili

Sitronsaft

Olivenolje

Salt og peppar

Rens løk og kvitløk, og kutt dei i små bitar. Del chilien i to, og fjern frøa. Hakk den relativt fint, og bland med løk på eit vidt fat.

Skjer tomatane i bitar eller skiver, alt etter korleis du likar det. Legg det oppå løk, kvitløk og chili, og bland det inn. Del mozarellaen i bitar, og sprei den utover fatet. Grovhakk basilikumen, og ha den oppå til slutt. Vend alt rundt.

Ringle over olje, saft av ein kvart sitron, og dryss på flaksalt. Kvern over litt peppar til slutt. Server åleine eller saman med kva som helst, eigentleg.

This entry was posted in: Lykke, Middag, Tilbehør, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. Pingback: Ein nyttårskrans « Alt godt

Leave a Reply