Ferie
Comments 5

Vaktene i det sikstinske kapell…

…var ikkje så glade for at eg klarte å knipse dette. Eg burde brukt større blendaropning, men vart litt stressa. Det er vakter over alt der! Og fullstendig fotoforbod. Akkurat som hos Chanel. Hehe…

 

This entry was posted in: Ferie

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

5 Comments

 1. Haha, det turde ikke jeg å gjøre. HYSJERNE kalte sønnen vaktene i det sixtinske kapell – det var ikke lov å snakke der heller, det skulle være fullstendig stillhet. Likevel klarte ikke folk å være helt stille – gradvis steg lydnivået etter hvert som folk uttrykte sin begeistring og/eller diskuterte kunsten. Da kom Hysjerne – sjjjj, sjjjj, sjjjj. I mitt neste liv skal jeg bli hysjer i det sixtinske kapell, og bare gå omkring og nyte kunsten hele dagen (også hysje litt i ny og ne, da).

 2. For meg ble det Sixtinske kapell en liten nedtur. Taket er fint, men all den hysjingen, og det å gå så til de grader i stim, det tok litt knekken på gleden for meg. Gobelingalleriet, derimot! Og mosaikkene i Peterskirken! 😀

 3. Ein av dei verste jobbane eg kunne tent meg er å gå der og hysje og skjenne på folk. Ikkje vart der stilt heller…
  Eg vart imponert over storleiken og alle kjende kunstnarar som var representert. Alt som Pavekyrkja har robba til seg, som ein sa.

 4. kari lise larsen says

  Synes det er skuffende at du velger å bryte reglene og ta bilde. Reglene er til for å beskytte kunsten og resultatet kan bli at maleriet blir utilgjengelig for publikum eller med meget begrenset tilgang. Det er utallige reproduksjoner tilgjengelig.
  Kari Lise Larsen

 5. Eg brukte sjølvsagt ikkje blits eller anna kunstig lys. Då trur eg sveitten frå alle tilskodarane som dampa opp i kvelvinga til kapellet skada bildet meir enn mitt kameraknips gjorde.

Leave a Reply