Billig mat, Middag, Supper, Veggis
Comment 1

Sursøt grønsakssuppe

Eg veit ikkje om denne tittelen vart så veldig freistande, men suppa eg lagde her om dagen vart iallfall veldig god. Som så ofte før kom den til etter ei opprydding i kjøleskapet, min favorittmetode for å lage mat, som den elendige planleggaren eg er.

Eg brukte rivjernet på matmølla mi, og på den måten gjekk det utruleg raskt å lage denne suppa. Du kan godt lage den ved å kutte alt i bitar på manuell måte. Dette er ei stor oppskrift, det vart over tre liter suppe. Rikeleg til seks svoltne, altså. Droppar du fløten er denne suppa mjølkefri. Slik gjorde eg det:

Sursøt grønsakssuppe

1 stor søtpotet

4 gulrøtter

1 stor, gul løk

1 pastinakk

3 stilkar stangselleri

Olje til steiking

4 ss sursøt chilisaus

4 ss grønsaksfond

Ca. 1 liter vatn

2 dl kremfløte

Salt og pepar

Rens og riv eller finhakk alle grønsakene. Varm opp oljen i ei stor gryte. fres grønsakene i nokre minutt. Slå på vatnet, og ha i fond og sursøt chilisaus. La dette koke opp, og koke til grønsakene er møre, ca. 10 minutt. Eg skumma av skummet som danna seg, men det er eigentleg ikkje naudsynt.

Smak til med salt og pepar, og ha i kremfløten. Køyr suppa glatt med stavmiksar. Server med godt brød.

This entry was posted in: Billig mat, Middag, Supper, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

1 Comment

  1. Hørtes godt ut med suppe!!! Men må bare kommentere at dette bloggnavnet bare frister til å følge med 🙂 Altgodt til deg på denne fine tirsdagen!

    Klem

Leave a Reply