Eg veit ikkje om denne tittelen vart så veldig freistande, men suppa eg lagde her om dagen vart iallfall veldig god. Som så ofte før kom den til etter ei opprydding i kjøleskapet, min favorittmetode for å lage mat, som den elendige planleggaren eg er.
Eg brukte rivjernet på matmølla mi, og på den måten gjekk det utruleg raskt å lage denne suppa. Du kan godt lage den ved å kutte alt i bitar på manuell måte. Dette er ei stor oppskrift, det vart over tre liter suppe. Rikeleg til seks svoltne, altså. Droppar du fløten er denne suppa mjølkefri. Slik gjorde eg det:
Sursøt grønsakssuppe
1 stor søtpotet
4 gulrøtter
1 stor, gul løk
1 pastinakk
3 stilkar stangselleri
Olje til steiking
4 ss sursøt chilisaus
4 ss grønsaksfond
Ca. 1 liter vatn
2 dl kremfløte
Salt og pepar
Rens og riv eller finhakk alle grønsakene. Varm opp oljen i ei stor gryte. fres grønsakene i nokre minutt. Slå på vatnet, og ha i fond og sursøt chilisaus. La dette koke opp, og koke til grønsakene er møre, ca. 10 minutt. Eg skumma av skummet som danna seg, men det er eigentleg ikkje naudsynt.
Smak til med salt og pepar, og ha i kremfløten. Køyr suppa glatt med stavmiksar. Server med godt brød.
Hørtes godt ut med suppe!!! Men må bare kommentere at dette bloggnavnet bare frister til å følge med 🙂 Altgodt til deg på denne fine tirsdagen!
Klem