Grønt
Comments 2

Å ta inn våren

Ved sidan av parkeringsplassen vår står det ein trist liten busk. Den sto eigentleg i mitt bed, men noko av det første eg gjorde då eg byrja å grave der var å flytte denne pjuskete saken på utsida av gården.

Den har ikkje fått noko særleg omsut, den er skeiv og rar og brennesle og anna ugras omkransar den. Det er ein forsythia, desse buskene som blomstrar med små gule blomar på bar grein tidleg på våren.

No har eg tenkt å gi den litt meir stell. Den har blitt skeiv og rar, uvisst av kva grunn. Kan eg ha planta den skeivt? Eg trur ikkje det, men det kan vere noko stein i grunnen under som bevegar på seg og som gjer at den vert skakk. Det kan også hende at han som måkar snøen vår har vore borti den.

For å få den nokolunde rett igjen har eg byrja å beskjære den. Så på den sida som er for stor klipper eg av greiner. Dei tek eg med inn, og set i vatn. Der spring dei ut, og vert dei nydelegaste blomegreiner i stoveglaset mitt. Lykke!

Eg ynskjer alle blogglesarane mine ei blomstrande fin helg. Og blomar treng ikkje kjøpast, dei kan hentast inn frå vegkanten, slik som mine.

This entry was posted in: Grønt
Tagged with: , ,

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. …og for oss pollenallergikere er det supert å se ting som blomstrer i din blogg i stedet for inne i stua mi – jeg slipper all nysinga etc 😉 Men det blir nok minipåskeliljer snart likevel. Noe bare MÅ man ha.

  2. Elin Skotte Hope says

    Herlig med vår. Berre hugs at den vil ikkje beskjærast før etter at den er blomstra av. Elin i Tz.

Leave a Reply