Billig mat, Jul, Kaker
Comments 4

Peanøttkaker

Dette er ein gamal favoritt her i heimen som eg har vridd litt på i år. Slik originalen var så vart det meir som havreflarn med peanøtter i. Eg ville ha dei litt meir cookies-aktige.

Så det eg gjorde var å redusere litt på smørmengda, og putte i peanøttsmør i tillegg. Det vart godt, så då delar eg oppskrifta sjølvsagt med deg. Slik gjorde eg det:

Peanøttkaker (ca 36 kaker)

1 egg

2 dl sukker

2 dl havregryn

75 gram smør

50 g peanøttsmør

3 ss kveitemjøl

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kakao

100 gram salta peanøtter

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt peanøttsmøret i ei lita gryte saman med smøret. Tilset havregryn og smelta smør. Vend inn det turre.  Rør inn peanøttene. Dei skal ikkje hakkast, men brukast som dei er.

Legg bakepapir på steikebrettet og set kakene på brettet med to teskeier slik at det blir små toppar. Ha deigen på den eine skeia og ta av med den andre slik at det blir små toppar med god avstand mellom kakene. Ei teskei røre er nok, dei vert større enn du trur. Du får berre 9 toppar på eit steikebrett.  Steik kakene øverst i omnen i ca 8 minutt på 200 grader.

La kakene kolne på bakepapiret, dei er blaute idet dei kjem ut av omnen men stivnar fort. Desse kakene er svært populære blant ungane, og må ikkje stå framme når dei kjem svoltne heim frå skulen, for då er dei vekk! Men dei er superenkle å lage, så då lagar du berre ein porsjon til, ikkje sant? Ein boks med slike kaker er ei fin gåve å gi bort og. God bakst!

4 Comments

  1. Margrethe dahle says

    Mmmm, mamma brukte å lage noe lignende, dette skal prøves imorgen, takk, klem

  2. Hei, Dette høres farlig godt ut. Ønsker deg og dine god jul og fredelig nytt år. juleklem Siv:-)

  3. Disse elsker jeg. Nå er jeg hjemme på juleferie, og i ettermiddag skal det bakes peanøttkaker før vi i kveld drar på julekonsert i kirka kl 23. Du er tilstede blant oss, i form av omtale 🙂

  4. Pingback: Spiselige julegaver, 2014 edition | Elisabeths Eldorado

Leave a Reply