Allergi, Dessert, Kaker, Mat, Noko søtt
Kommenter innlegget

Bringebærkake


No er det bringebær over alt! Ta med eit litermål eller ein liten isboks når du går tur i skogen, du finn garantert nok til å lage denne deilige og friske bringebærkaka.

Kaka er naturleg glutenfri, sidan den er laga med potetmjøl. Du kan også lage den med vanleg kveitemjøl viss alle toler gluten, då blir den litt fastare i fisken. Godt smakar den uansett.

_MG_3191Bringebærkake

2 egg

1,5 dl sukker

1,5 dl (120 g) potetmjøl eller kveitemjøl

1 ts bakepulver

1 ss vaniljesukker

Ei klype salt

100 g smelta smør

250 g bringebær

Smelt smøret, og sett det til side. Du kan gjerne la det stå litt slik at det blir litt brunt, det gir berre god smak, så lenge det ikkje blir brent. La det kolne før du har det i kaka.

Skill egga. Ha plommene i ein bolle, og kvitene i ein annan. Ha sukkeret i bollen med kvitene. Pisk eggekviter og sukker halvstivt.

_MG_3160Ha potetmjøl, bakepulver, vaniljesukker og smelta, avkjølt smør i den andre bollen. Rør dette saman med vispen. Vend eggekviteblandinga inn i eggeplommeblandinga med ei skei.

Fordel røra i ei smurd kakeform, ca. 20-22 cm i diameter. Fordel bæra i forma. Steik kaka midt i omnen på 175 grader i 20 minutt. La den kolne litt før servering. Server den lun med piska fløte eller vaniljeis.

God helg!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s