Heidi, Mat, Middag, Sausar og dippar, Tilbehør, Veggis
Kommenter innlegget

Spinatstuing med ein vri


Eg veit ikkje om du huskar Heidi Brunstad Øyehaug, som skreiv matspalte saman med meg for altfor mange år sidan. Ho lærte meg den geniale kombinasjonen av eplejuice og créme fraïche. Créme fraïche har den fordelen framfor rømme at den toler koking, og sausar med créme fraïche får ein utruleg rund og samtidig frisk smak på grunn av syra i den. Når du då blandar den med eplejuice, og smakar til med fond eller buljong så blir dei du har rundt bordet garantert veldig lukkelege. 

Eg lagar denne sausen som ein spinatstuing, og det passar perfekt til all steikt fisk. No er det lett å få tak i fersk spinat, så bruk det om du finn. Viss ikkje kan du også bruke frosen spinat, då kan den bli litt meir sausete, men det gjer ingenting. Smaken er like god. Så neste gong du serverer steikt fisk bør du prøve dette ved sidan av. Du vil ikkje angre, eg lovar. 

Spinatstuing

1 ss smør

Ein sjalottløk

200 g rensa spinat

2 dl eplejuice

2 dl créme fraïche

1 ts kalvefond, kyllingfond eller grønsaksfond

Peppar frå kvern

Finhakk løken. Smelt smøret i ei vid steikepanne, gjerne ei du har lok til. Surr løken i smøret til den er blank og gjennomskinneleg. Ha i spinaten, og slå på eplejuice. Legg på lok, og la spinaten dampe til den fell i hop, det tek ca. eit minutt. Legg på créme fraïche, og rør alt saman. Slå på fond, og kvern over peppar. Server til steikt fisk eller til ein biff.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s