Billig mat, Mat, Veggis
Leave a Comment

Haustens grøde – bakt søtpotet

 

Søtpotet er ei av mine favorittgrønsaker, den er enkel å skrelle og å bruke, den blir raskt mør, og den tek lett til seg alle mogelege smakar du måtte kaste på den. I dag har eg heilt enkelt bakt den i omnen, og det går langt raskare å få den ferdig enn ein vanleg bakt potet. Med urter, fetadryss og litt sprø brødsmular blir det ein lekker lunsj eller kveldsmat.

Bakt søtpotet med fetadryss

Ein liten søtpotet pr person

1 ss olivenolje

1 ts fersk timian

1 ts fersk rosmarin

Salt og peppar

50 g fetaost

Rista brødsmular

Det du har av salat

 

Sett steikeomnen på 200 grader. Del søtpotetene i to. Skjer med ein kniv på kryss og tvers nedi kjøtet utan å kutte i skalet. Pensle potetflatene med olje, og dryss på finhakka urter, salt og peppar. Bak søtpotetene på 200 grader i 40-45 minutt. Sjekk at dei er møre med ein skarp kniv.

Server søtpotetene med smuldra fetaost, brødsmuledryss og salat. Du kan også ringle over litt balsamicoeddik om du har.

Leave a Reply