Billig mat, Tilbehør, Veggis
Comments 3

Dagens lunch

Dagens lunch var ein saftig potetsalat, basert på masse poteter som var kokt men ikkje spist opp. Til potetsalaten hadde vi hüttenschinke, ein tysk spekeskinkespesialitet, lett røykt og smakfull. Slik gjorde eg det:

cimg07671Potetsalat

2 ss rømme

2 ss majones

Eit grønt eple

To stilkar stangselleri

10-12 poteter

Ein halv raud løk

2 ss hakka grasløk

3 ss mjølk

Salt og peppar

Skrell og hakk epla, løken og potetene. Finhakk stangsellerien. Bland saman alt unntatt potetene og mjølka. Ha i potetene litt etter litt, og spe med mjølk viss salaten vert fot tørr. Smak til med meir salt og peppar, det skal meir til enn du trur.

This entry was posted in: Billig mat, Tilbehør, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

 1. Du mener vil ikke at du allerede har spist dagens lunsj kl. 08.51 på en søndag som dessuten er første påskedag???

  Litt variasjoner over potetsalat: Vi bruker gjerne en naturell yoghurt (gresk type), ikke rømme og melk. Rødløk har vi aldri forsøkt (høres ut som et «When i Denmark, do as the danes» prosjekt). Men vi har gjerne litt sennep i (Dijon-sennep, altså ikke en søtet variant).

 2. Hehehe, nei, eg posta dette i går for publisering i dag. Upresist, beklagar. Paudløk passar perfekt, etter min smak. Yoghurt er kjempefint, og litt sennep ville sikkert også smake godt.

 3. solfrid says

  Rødløk er perfekt, ikke så sterk i smaken som vanlig gul. Lagde mye potetsalat i sommer, med nypoteter. Da brukte jeg kun Creme Fraiche, litt friskere i smaken (ikke så glad i majones..) og potetene var lunkne.
  Gressløkn har begynt å spire, så det spørs om det ikke blir en potetsalat i dag?

  God søndag!

Leave a Reply