Frustrasjonar
Comments 12

Det er den dagen

-då alle grafsar i andres privatliv, og brukar kvelden på å sitte og søke på vennar, uvennar og kjendisar frå heile alfabetet for å finne ut kva dei tener.

Eg vaks opp i ei familie med eige firma, og inntektene gjekk opp og ned på  meir eller mindre forutsigbart vis. Framleis huskar eg skamma ved det å bli konfrontert med kva far min tente eller ikkje tente av folk i klassa mi og på bygda. Då hadde altså einkvan stilt seg opp på kommunehuset og gått igjennom skattelistene som var lagt ut, og notert seg inntekt og formue på folk dei var nysgjerrige på. Så bar dei det til gards, og informasjonen spreidde seg fortare enn influensasmitte.

Du kan blokkere deg for inntektssøk på Facebook. Det gjer du ved å klikke på desse lenkene, som eg fann inne hos Moseplassen:

Tv2:
Klikk.no:
Skattelisten:
Dagbladet/ Kjendis.no:


This entry was posted in: Frustrasjonar

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

12 Comments

 1. Ja, disse skattelistene på nettet er noe dritt.
  Hvis dette med åpenhet er så viktig, har jeg følgende forslag:
  Hver gang noen søker på mitt navn og min inntekt, vil jeg at vedkommendes navn blir synlig i en egen rubrikk som jeg og alle sammen kan se. En slags innsynsrett i hvem søker på hvem.
  DA kan vi snakke om åpenhet.

 2. Ja, det er en uting dette kikkeriet.
  Jeg kan faktisk ikke forstå hvorfor vi har det slik, det er altså helt ubegripelig!

 3. Nå fikk jeg ensten lyst til å melde meg inn på facebook, bare for å komme unna denne utingen. I Barndommens dal solgte de skattelistene på butikken og lot inntektene gå til idrettslag. Sikkert for å forsvare svineriet. far kjøpte hvert år, mor skjelte og smelte hvert år…

 4. Som offentleg tilsett har eg “ingenting å skjule”, og eg skjønar meg heller ikkje på dei tala som ligg føre. Kvifor så mange har høge inntekter, men låg skatt, til dømes. Eg må innrømme at eg har vore innom og kika litt på “topp 50”-listene i bygdene her – det kan vere greitt å vite kva yrke ein skal anbefale ungane sine å satse på…

 5. Bente says

  Er helt enig! Vokste opp med det samme som deg i barndommen, Alt godt. Synes det er en skikkelig uting! Det interesserer i alle fall meg langt under fotsålen hva mine venner, familie og andre kjente tjener. Takk for tipset – nå har jeg i alle fall sperret det på Facebook. Og det interessante med å gå inn for å sperre, var jo å se at noen av mine FB-“venner” faktisk hadde den applikasjonen installert…..

 6. TerraDiva says

  Takk for hjelpen, Alt godt! Har blokkert meg på Facebook (lite interesse for snoking blant mine FB venner så jeg:)Enig med Hanne: Glimrende ide med en logg over hvem som slår opp i skattelistene. Snokingen er ikke godt for noe. De som mener at de har en god grunn kan umulig ha noe imot å bli oppført på en logg?

 7. Synes også dette er en uting og er glad for å bo (og skatte) i et land hvor denne “åpenheten” enda ikke finnes. Samtidig tenker jeg at hvis alle var så enig om at dette har vi ikke bruk for, så er det jo litt merkelig at det er en topp-historie i alle medier i opp til flere dager etter at listene blir offentliggjort. Så helt uinteresant er det vel ikke…

 8. Pingback: Eg noterer meg… « Alt godt

 9. Pingback: hildegoghagen

 10. Jeg nekter å ta en del i det, holder meg lagt unna lister som dette, hvem har behov for å se hva naboen har i banken?

Leave a Reply