Livet, Musikk
Comment 1

Tjue år

Tjue år har gått sidan Nelson Mandela vart sett fri frå fangenskapet, først atten år på Robben Island utanfor Capetown, og etter det dei siste åra i Pollsmoor Prison i Sør-Afrika.

Eg var aktiv i politiske og ideologiske ungdomsorganisasjonar på åttitalet, og å slåss for eit fritt Sør-Afrika var ein sjølvsagt del av dette politiske engasjementet. Samstundes forsvarte vi Paul Simon, som dro dit, samarbeidde med sør-afrikanske musikarar og skapte fantasisk musikk, som til dømes på plata Graceland. Sjå på fotarbeidet til Ladysmith Black Mambazo i denne filmen, eg bøyer meg i støvet.

Nelson Mandela står for meg som eit menneske med enorm styrke og integritet. Han ga ikkje etter for krava av apartheidregimet, men samstundes var han blant dei første til å mane til forsoning mellom dei svarte og dei kvite i landet og i resten av Afrika. Blikket han gjev meg eit minutt inne i denne filmen frå BBC får tårene til å sprette på meg, så mykje klokskap, smerte og stille glede på ein gong i eitt blikk. Gratulerer med dagen, Nelson Mandela!

This entry was posted in: Livet, Musikk

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

1 Comment

Leave a Reply