Livet, Utstyr
Comments 18

Everything must change

Før såg det slik ut:

No ser det slik ut:

img_5909

Eg var i Kristiansand før jul, og ved flybussen låg det ein fin bruktbutikk. Der sto dette kaffe-/teserviset og venta på meg. Dei hadde nettopp fått det inn, og det er komplett til 12, utan eit einaste kantslag. Det har blitt brukt, for det er ørlite misfarging inne i koppane, men ikkje meir enn at det berre er sjarmerande.

Det er merka med Porsgrund og talet 61. Er det ikkje lekkert? Det er så tynt at du lett ser fingrane igjennom porselenet. Eg anar ikkje kva det heiter, og når det vart lagd. Viss det er nokon som er innom og kjenner det så vil eg veldig gjerne vite. Eg veit der finst nokre bøker om gamalt porsgrund-porselen, så eg får leite litt på eiga hand og. Ha ein god søndag!

jubileum

This entry was posted in: Livet, Utstyr

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

18 Comments

 1. Min bestemor hadde dette serviset 🙂 Men jeg vet ikke hva det heter…

 2. Jeg vet heller ikke, ville bare si jeg falt veldig for det serviset du hadde på første bildet, det som er grønnaktig. 😀

 3. Eg lurer på om eg har funne noko som liknar, men som er utan mønster. Det heiter Jubileum, vart lagd frå 1958 og utover, og er designa av Eystein Sandnes, trur eg. Lothiane: Det er Arabia 24 h, det finst i kvitt, blått og grønt, men eg trur det grønne er gått ut. Mannen får det altså med seg ut av huset… 😉

 4. Jeg skal spionere på bruktbutikken du liker her i byen, se om de har noe som ligner. Just in case 😉

 5. Elisabeth: Ei kaffe/tekanne hadde vore fint, kjøp den om du finn! Så gjer vi opp på Pascal… 😉

 6. Bente says

  Utrolig lekker servise! Porsgrunn hadde flere serviser på 60-tallet som likner og som har ulike mønstre i samme delikate farger. Har noe selv, men enda ikke klart å finne ut hva de heter.

 7. Siri K says

  Jeg vet ikke hva serviset heter, men det er det samme som er avbildet flere steder i Else Wiborgs “Mine Soppgleder”. Så jeg vil tro at det går an å kontakte enkemannen for å få vite navnet.

 8. Jeg er ganske sikker på at “61” er årstallet. Mine foreldre fikk et ganske stort middags- og kaffeservise i denne serien da de giftet seg i 1964 og jeg arvet dette da min mor døde for noen få år siden. Under de ulike delene mine står det 62, 63 og 64 om hverandre, så jeg tar det for å være produksjonsår.

  Jeg tror også at du har fått fatt i tekoppene, for jeg har kaffekopper som er mye smalere/rankere i fasongen.

  Lekkert er det ihvertfall – jeg dekker gjerne med mitt servise til jul og nyttår – synes stjernene minner om snøfnugg. 🙂

 9. I et anfall av nysgjerrighet sendte jeg av gårde en mail til Porsgrund, og det hyggelige svaret kom dumpende allerede i dag:

  “Dekoren på serviset ditt heter ”Star” og modellnavnet på serviset er ”Jubileum”.  Jubileum ble designet av daværende sjefdesigner Eystein Sandnes og var i produksjon fra 1959 til ca 1970-tallet. Serviset ble produsert med mange forskjellige dekorer og var svært populært.”

  Fikk samtidig bekreftet at det er produksjonsåret som er stemplet under.

  Så da vet vi det, begge to. 😉

 10. Line says

  Hei, så kjekt å finne svar på hva dette servise heter. Om noen skulle være interessert så har jeg 5 stk fine serveringsdeler til dette servise. Et stort rundt fat, et stort avlangt fat, to store skåler i forskjellig størrelse og en mindre skål med fat til. Har ikke flere deler selv, så det er kjekt om det er noen som allerede samler kan supplere…

  • Torkild Follaug says

   Til Line: Jeg har kaffeservise i denne serien, og er på jakt etter å supplere litt… Jeg kan være interessert i delene dine. Send meg gjerne noen bilder og hva du tenker av pris; torkild.follaug@gmail.com

 11. Victoria Frostis says

  Hei! Hvilket servise er det fine grønne som vises tydelig på det første bildet? Takk også for mange fine oppskrifter og etvidundelig språk 🙂

  • Det er Arabia 24H, kjem i kvitt og blått og. Eg lurer på om det grøne er gått ut av produksjon?

Leave a Reply