Kjøtt, Lykke, Middag
Comments 5

Sommaren er i hus!

For meg er ei god spekeskinke nydeleg sommarmat. Du kan ha den til rømmegraut, eller servere den med nypoteter og grasløksaus.

Ei av favorittdamene mine hadde fått ei spekeskinke av topp kvalitet i gåve, og den måtte skjerast i skiver. Eg er den heldige eigaren av ei skjeremaskin, så dermed vart mange fluer slått i ein smekk. Venninnetid i hagen, ferdig oppskoren skinke i lekre, tynne skiver, og jammen draup det ikkje litt på skjeraren og.

Så no er nokre middagar framover sikra. Passe store porsjonar er pakka i ziplockposar, og i dei næraste dagane skal eg nikose meg med førsteklasses spekekjøt. O lykke!

This entry was posted in: Kjøtt, Lykke, Middag

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

5 Comments

 1. Spekemat må man ha til rømmegrøt, ja 🙂 Ofte om sommeren orker man ikke så mye tung mat (selv om rømmegrøt absolutt kvalifiserer der) og spiser heller koldtmat – da er spekemat suveren ingrediens. Kos deg med skinka! 🙂

 2. Ja, det var den, ja! Fin påminnelse. Vi har noe å telje av hver sommer. Nydelig med grønnsaker, nydelig til grøt, nydelig som tiltugg til et glass vin. Og så burtetter 😀

 3. Rømmegrøt. Kylling. Wraps til lunch. For eksempel.

  En av mine lunchfavoritter var/er å ta 1-2 tortillalefse(r), smøre med Filadelfia-ost, legge på et salatblad, en skive eller to med spekeskinke, ha på litt løk eller paprika eller begge, og så rømme/kesam/creme fraiche eller annen dressing – deretter brette ‘klar’ og legge to sammen i matboksen om morgenen. Lett, godt og smaksrikt 🙂

  Noen fortalte meg en gang at stekt (!!!) spekeskinke i biter er veldig godt sammen med laks og en salat. Har aldri prøvd, men tanken frister!

 4. Hm… Vi har allereie ete opp ei spekeskinke. Godt til kveldsmat attåt kalde nypoteter. Potetene er så gode og dyre at ein gjerne vi ha dei oppetne. Rømme og flatbrød. Enkelt og godt. I tillegg til alt anna som er nemnt sjølvsagt.

 5. Aspargesdiskusjon på jobb i dag: Snurr ei skive spekemat rundt en asparges. Rist dem såvidt varme (sammen, snurra) i panne. Server.

  Skal nok testes om noen dager, ja!

Leave a Reply