Allergi, Middag, Tilbehør
Comment 1

Kveldskos for mor II


Ein saftig risotto vart kveldsmaten i kveld, etter ein sveitt peppe’s pizza på driftsstyremøte klokka fem. Slik gjorde eg det:

Asparges- og vårløkrisotto

1 dl arborioris

Ein liten løk

3 dl kyllingbuljong

Ein skvett kvitvin

3 asparges frå hagen

to stilkar vårløk

3 ss riven pecorino eller parmesan

Finhakk den vanlege løken. Smelt smøret i ei vid, låg panne, eg brukar steikepanna mi. Ha i løken, og la den surre seg blank. Ha i risen, og slå på kvitvin. La vinen koke inn medan du rører. Slå på krafta litt og litt, og la den bli kokt inn jamnt og trutt til du har ein krema «stuing».

Snitt aspargesane på langs, og del i passe store bitar. Snitt vårløken skrått. Når risen er «al dente» (med ørlite tyggemotstand) har du i asparges og vårløk, og lar det dampe eitt par minutt til. Rør inn osten, og server med nyskoren spekeskinke.

Med pecorino er denne retten mjølke- og glutenfri. Mmmm…

This entry was posted in: Allergi, Middag, Tilbehør

av

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Éin kommentar

  1. Åhnamm! Også asparges fra egen hage ..! 🙂 Så deilig, med god ost og skinke – dette merker jeg kan være kveldsmat for flinke piker også.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s