Livet
Comments 9

Gje blod – igjen!

Eg har kome med denne oppmodinga før, og no kjem eg med den igjen.

Saka er den at det er krise i blodbanken. Akkurat no er det planlagte inngrep som vert avlyst fordi dei ikkje har nok blod i blodbankane rundt om i landet. Spesielt ille er det på Ullevål.

Har du allereie registrert deg, og ga blod i slutten av mai, så meld deg for ein ekstrarunde. Har du ikkje registrert deg som blodgjevar, så gjer det om du kan. Vilkåra for å gje blod finn du meir informasjon om på http://www.blodbanken.no eller på http://www.giblod.no.

Det er ingen grunn for vaksne, friske menneske som fyller vilkåra til å ikkje vere registrert som blodgjevar. I morgon, ja i ettermiddag, kan det vere du som treng blodoverføring. Fine gåver får du og, som ein liten bonus.

Eg oppfordrar også alle bloggarar som er innom her i dag til å ta utfordringa vidare i sin blogg. Viss alle gjer litt vert resultatet flott. Ha ein fin dag!

This entry was posted in: Livet

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

9 Comments

 1. Kanskje jeg skal ta en tur og sjekke om blodet mitt er bra nok nå? Ja, får gjøre det. Takk for påminnelsen.

 2. Pingback: Gi blod, din jævla snylter!

 3. Snuffeldyret says

  Jeg meldte meg i forrige runde og fikk gitt en gang før jeg ikke fikk lov å gi mer.. Sliter med kraftige blodtrykksfall og etter et par slike etter blodgiving sa legen nei til flere tappinger for min del.. Så jeg prøvde ihvertfall!
  Jeg vervet også en på jobben, så litt godt kom det ut av det ihvertfall!

 4. Elisabeth says

  Jeg var for første gang et par uker siden, og var så glad for at jeg fikk gitt nå på sommeren, hvor behovet var stort. Han som passet på meg fortalte at de alltid sliter med å få nok blod på sommeren, siden så mange er bortreist.

  Dessverre klarte jo jeg å svime av halvveis (sannsynligvis litt lite mat på meg), så de måtte avbryte, og siden de fikk ut såpass mye får jeg ikke gi før om 3 mnd igjen, og blodet de fikk kan kun brukes til skolebruk. Men det trengs vel forhåpentligvis det også.

  Neste gang skal jeg også krysse av for at jeg ønsker å være benmargsdonor, om det skulle trengs noen gang. Det er noe jeg har ønsket lenge, og nå etter å ha lest Regines bok har jeg fått bekreftet for meg selv at det er rett å gjøre!

 5. kirsitn says

  Og jeg ga i starten av juli, så jeg må nok vente litt før jeg kan gi igjen. Måtte vente i 4 måneder etter første gangen pga. for lav blodprosent, men etter iherdig tygging av jerntabletter var jeg heldigvis oppe på et akseptabelt nivå denne gangen.

 6. Alltid när jag försöker övertala någon att följa med och ge blod, brukar jag säga att det varken gör ont eller att man blir trött. Det är nämligen myter som florerar. Det stramar lite i armen bara, men det vägs upp av att man får gratis fika. 🙂 I Sverige har blodcentralerna sloganen “Ge blod – ge liv”. Och det är ganska fint tycker jag, att veta att man faktiskt bidrar till, rent konkret, att rädda liv. Hurra!

 7. Jorid says

  Eg gjer blod!
  Det går diverre skjeldan heilt bra, blodårer som er vanskelege å finne, blod som renn treigt etc. Pluss blåmerker i ettertid. Men det gjer ingenting! For maks ein time annakvar månad, og så mykje brus du kan drikke er absolutt verdt det.

  Jerntablettar derimot, er vanskelege å ta (evt. hugse).

 8. Løvetann-jenta says

  Melde meg som blodgiver eg, men fikk visst ikkje gi (endå). For dårlige verdiar. MEN kanskje seinare en gong. Har veldig lyst til å bidra med mitt. Har du vore blodgiver lenge?

Leave a Reply