Hvitt kjøtt: kylling og kalkun, Middag
Comment 1

Ein ekstra til middag!

Av og til skjer det, sjølv midt i byen, og det er som regel veldig hyggeleg. Ein gjest stig inn døra like før middagen skal lagast, og du står der med passe med mat til dei som var i huset frå før.

Eg er oppdregen med at gjestar skal ha mat uansett, så då gjeld det å vere ein luring. Vi hadde ferdigsteikte kyllingfiletar frå i går, og kyllingfilet er litt vanskeleg mat når ein serverer den heil. Ein er ofte for lite, iallfall for mannfolk og ungdommar i veksefasen, men to til alle blir litt voldsomt.

Trikset i slike tilfelle er å lage ekstra mykje saus og ris/poteter, og så servere kyllingen i bitar i sausen som ei gryte. Slik gjorde eg det:

Kyllinggryte til fire personar

Fem kyllingfiletar

5 dl buljong

1 pakke fløte eller creme fraiche

Ein raud løk

Ein stor squash

1 ts honning

Steik squashen i skiver, og legg den på fat med salt, peppar og litt sitronsaft krysta over.

Kok ris, kok opp 6 dl vatn og ha i salt, litt sitronsaft og 3 dl ris. Kok opp, rør rundt, legg på lok og la det koke på låg varme i 12 minutt.

Skjer kyllingfiletane i skiver. Steik dei fort i steikepanna du brukte til squashen. Slå på buljong. Kutt opp løken slik du vil ha den. Til vaksne kuttar eg i båtar, ungane mine et mest viss den er finhakka. Ha løken over kyllingen, og legg på lok. La det dampe til løken er mjuk og kyllingfiletane er gjennomvarme. Ha i eit beger creme fraiche og 1 ts honning. Rør ut og kok opp. Smak til med salt og peppar.

Her kan du supplere med meir grønsaker, det er ein fin måte å gjere retten meir mettande på utan å måtte putte i meir kjøt.

1 Comment

  1. Jorid says

    Me hadde denne til middag i dag – godt! Men neste gong trur eg me skal prøve med kokosmjølk 🙂

Leave a Reply