Allergi, Billig mat, Middag, Supper
Leave a Comment

Klassisk minestrone

Minestronesuppe er ei av våre familiesupper. Den har blitt servert i bursdagar og andre samanstimlingar, og er veldig takknemmeleg og billig festmat. Ikkje til dei fine festane, men til kvardagsfestane, og dei er vel så viktige som dei fine.

Fordelen med denne suppa er at den er veldig lett å utvide. Kjem det fleire gjestar vippar eg oppi meir pastasaus, meir bønner og meir buljong/kraft, og så blir det mat til to eller fire til. Den kan varierast i det uendelege. Dette er ein slags italiensk lapskaus, der ein tek dei grønsakene ein har i huset.

Har du eit juliennejern eller ein mandolin kan du gjerne kutte grønsakene på den. Då blir dei alle i stilig, langsmal suppefasong. Dei kokar fort og, når dei ikkje er så tjukke. Slik gjer du det:

Minestronesuppe

1,5 liter vatn

To buljongterningar

100 g bacon

Matolje

Ein løk

To-tre fedd kvitløk

To-tre stilkar stangselleri

To gulrøtter

Ein kålskalk viss du har

Eit glas pastasaus

Ein boks bønner i tomatsaus (eller ein boks hermetiske erter)

Sukker, salt og peppar

½ ts timian

150 g tørr pasta, til dømes vanleg spagetti brukke i korte bitar

Kutt alle grønsakene fint (altså i små bitar/strimlar), og skjer baconet smått. Fres baconet i ørlite olje i ei stor gryte. Ha grønsakene oppi gryta, og fres dei blanke i baconfeittet. Ha i vatn, timian og buljong, og la det koke opp. Slå i  pastasausen, ha i pastabitane, og la det koke i 10 minutt. Ha i tomatbønnene/ertene til slutt, og smak til med sukker, salt og peppar. Sukkeret må med for å balansere syra i tomatane.

Server med godt brød og riven parmesan over, viss du har.

This entry was posted in: Allergi, Billig mat, Middag, Supper

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Leave a Reply