Duft
Comments 11

Neste utfordring

Neste utfordring er klar! Denne gongen er det Ragna som vil ha duftekspertane sin assistanse. Eg har fått mange mailar, og kjem til å spreie dei litt utover denne veka og neste. Her er Ragna sine “personalia”:

Jeg synes dette var en kjempegod idé og prøver meg med en beskrivelse! Har faktisk vurdert å sende deg en mail tidligere og spørre om akkurat dette… Jeg er duftanalfabet og synes det er utrolig vanskelig å finne dufter.

Mat: Gourmet-mat. Tester ut alle Michelin-restaurantene i Oslo. Er glad i retter som inneholder lam, and, gåselever, ting som smaker mye. Glad i spansk tapas. Er også glad i sterk indisk, thai og vietnamesisk mat men det må være skikkelig gode restauranter (med unntak av thai-mat som er helt umulig å lage dårlig).

Drikke: Drikker lite vin og øl. Litt vin til mat – en halvtørr hvitvin og en kraftig rødvin er ikke å forakte. Foretrekker imidlertid vann og grønn te, smaksmessig sett, og er glad i melk! Drikker ikke kaffe unntatt av og til en kaffe latte med hasselnøttsirup i.

Blomster: Kjøper roser hver uke men stort sett ingenting ut over dette. Kan ikke fordra lukten av sånne store liljer.

Fritidssyslar: Volleyball, hekling/strikking, søm/omsøm, film, matlaging. Jobber i IT-bransjen og går svært formelt kledd på jobb.

Tidligere dufter: Laura / Laura Bigotti og Boss for Women / Hugo Boss. Har ikke brukt dufter på over 5 år. Liker lukten av en dusjsåpe jeg har som lukter shea butter / karité, og en annen som lukter tranebærsyrlig.

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

11 Comments

 1. Laura er ei spesiell duft, mi kusine ber den nydeleg, men på meg går den ikkje, full av iris og fiol som den er. Ein annan note som er framtredande i Laura er Fresia, og viss du likar den har eg nokre forslag. Lanvin lanserte Marry me i sommar, det er ei tiltalande duft som er fruity floral utan å vere søt eller kvalmande, slik enkelte kan vere. Eau de Paradis, splashen frå Biotherm kan også vere fin til deg, trur eg.

  Du kan også prøve Life threads-duftene frå La Prairie, eg tenker spesielt på Emeralds, som kan passe til deg, sidan du taklar iris.

  Det kan hende at du no på vinteren vil ha glede av noko som er varmare og litt krydra, og då vil eg foreslå Kate Moss Vintage. Den har fresia og jasmin, kombinert med tonkabønne og edeltre. Jasmin Noir frå Bulgari kunne kanskje også vere eit alternativ?

 2. Hmm.. Tenkte automatisk på Hermessence serien når jeg leste om gourmet mat. Kanskje Poivre Samarcande kunne være interessant – er en av de fineste pepperduftene jeg vet om, litt på kanten maskulin gir den formal edge, smoky, woody, transparent.. Vetiver Tonka kan være verdt ett snus.
  Når jeg først er inne på Hermès, så kan jo Kelly Calèche også være spennende å sjekke ut (synes den er ganske lik og mye bedre enn Rose Ikebana), den er jo også sofistikert, raffinert, transparent og passe til både hverdag og festligheter. EdP. er å foretrekke, litt mer fruktig, langvarig og har en interessant “skinn-note” uten at det blir for skummelt. Tror også den ikke er så veldig utbredt.
  Igjen Prada går til nesten alt, kanksje Infusion d’Iris.
  Skal man ta krydderekka helt ut da er Black Cashmere fra Donna Karan tingen. En heftig duft som passer best i kulde. Litt vrien å få fatt i.

 3. Åh… de armani exclusive-duftene, tenker jeg på. Ikke noen spesiell, men sjekk ut serien…

 4. Jorid says

  Eg har eit spørsmål tilbake: Når vil du bruke parfyme? Er det til kvardags eller “fint” eller heile tida?

  Sidan du skriv at du har ein “dress”jobb, er det nok lurt å ha ein parfyme som ikkje gjer så mykje av seg i jobbsituasjonar, men som likevel kan vere der til oppmuntring og vellyst. Life Threads-serien som Altgodt nemnde, er kanksje ikkje for ein slik setting, men meir for kveldsbruk. Men eg trur ByP er meir inne på noko med dei lettare Hermessence-duftene til kvardagsbruk (desse er jo greie å lukte på om du er i Oslo). Un Jardin sur le Nil, som også er frå Hermès kan også vere verdt å prøve om du først er hjå Hermès. Prada sine dufter er også jobb-venlige, prøv gjerne L’Eau Ambree eller Infusion de Tuberose. 🙂

  Eg forstår Sheabutter-likinga di, og prøver å vri hjernen min for å finne ein parfyme som liknar, men klarar diverre ikkje å komme på nokon akkurat no.

 5. Er ikke shea-butter en ganske “dense”/”tett”/”feit” duft? Skal man dømme etter hvordan min håndkrem med shea-butter dufter så synes jeg det.
  Hva med Serge Lutens Un bois vanille – hvis du liker vaniljeduft, da. Samtidig er den faktisk ikke så gourmand, mer woody.

  A pro pos: hva med Yves Rochers Vanille noire? Transparent, ikke særlig søt, ganske lett, woody og lett “krydret” og, rimelig. Godt egnet til dagbruk.

  For øvrig sier jeg meg enig med dem som sier Hermès.

 6. Forresten, -hva med YSL Y ? Det er ikke liljer i den, og mange (og jeg) mener den er riktig alltid 🙂

 7. Så gøy! Tusen takk for tips – nå fikk jeg lyst til å gå i parfymebutikk og lukte lukte (og kanskje kjøpe kjøpe 😀 ).

  Noen tips til hvor jeg kan gå og finne alle disse hadde vært fint, jeg vet ikke om de fleste av disse parfymeriene finnes i alle slags parfymerier? Tror jeg må ta en rekognoseringsrunde først, og så ta med Helten min for å lukte på favorittene…

  @Altgodt: Fresia, er ikke det sånne store fæle liljer? Er usikker på om det blir riktig. Men iris høres spennende ut, det må jeg finne ut hvordan lukter.

  @byP: Pepperduft, det har jeg aldri hørt om før. Må testes…

  @Jorid: Jobb eller selskap – jeg antar at jeg kanskje har lyst på to forskjellige parfymer (eller flere), en til hverdags på jobb og en til selskap. Jeg er ikke opptatt av å være anonym på jobb så det kan godt være en ordentlig duft. Men helst ikke vulgær, kanskje mer overraskende. Leste at det kunne være fint med noen androgyne dufter på jenter men har ikke klart å finne ut hva det egentlig betyr.

  @Britt Åse: Jo den er ganske sånn som du sier. Men jeg er ikke så glad i vaniljelukt faktisk. Jeg tenker på et vis at det er for “enkelt”, dvs for kjent. Alle kjenner at det lukter vanilje og vet at det heter vanilje. Innbiller meg at det blir feil. Men enig i at Shea-butter ligner på vanilje i lukten 🙂

 8. Jorid says

  Vaniljelukt kan være så mangt, og mange dufter er ganske nyanserte og ikke bare vaniljete – det er ikke vaniljesukker eller The Body Shop sin bestselger som menes 😉 Guerlains Shalimar er et eksempel på vanilje i en helt annen retning, men den kan kanskje bli litt for mye (er en klassiker som er verdt å prøve uansett! :D)

  Androgyne dufter vil vel si dufter som ikke er veldig “damete” eller “feminine”, men heller ikke så maskuline. Det er vel som med annen stil – at i noen situasjoner, for eksempel i møter etc., er det greit å ikke gå med blomstrete sommerkjoler og rosa glittersminke.
  Hermès sin Voyage d’Hermès er et fint eksempel på en slik androgyn duft, jeg har også gått til Serge Lutens sin L’Eau eller Diptyque sin Eau de Lierre når jeg ønsker en slik “ukjønnet” godduft. Alle de jeg nevnte er ganske friske og “woodsy” eller “grønne”, uten å bli søte på noen som helst måte.

  YSL “Y” er herlig nå på vinteren, som Britt Åse sier. 🙂

  Hermès har butikk i Oslo, og Diptyque fåes på Heaven Scent (som også er i Oslo, de har i tillegg nettbutikk), Serge Lutens må kjøpes fra nettet, det samme med Yves Rocher. La Prarie, YSL, Guerlain og Bulgari fås i parfymeri og Kate Moss på Cubus/Vita 🙂

 9. Ragna: Fresia er ikkje liljer, nei. Det er ei frisk, ikkje kvalmande blomsterduft som er i mange av dei du likar frå før. 😉

 10. Hehe, mammaen, er det min mamma det er snakk om? Skulle ikke forbause meg…

Leave a Reply