Duft
Comments 10

Det haglar inn!

Første parfymeutfordring er klar, Dewberry vil ha forslag til duft. Her er hennar opplysningar om seg sjølv:

Mat: Jeg er ganske altetende, men jeg er veldig glad i litt eksotiske ting, som smakssterke retter fra India og Sør-Øst Asia, for eksempel. Jeg er også glad i søte saker, spesielt sjokolade.

Drikke: Jeg drikker helst vann, eller farris. Noen ganger juice, da er jeg mest glad i syrlige ting, som grapefruktjuice, appelsinjuice eller lemonade. Jeg er sånn som kan sitte å spise sitroner. Jeg er veldig glad i vin, både hvit og rød, men er ikke så begeistret for brunt brennevin. Det blir aldri noen whiskey-drikker av meg, kan du si. En god, frisk, syrlig cocktail, derimot…! Jeg er veldig glad i kaffe, men drikker også mye te. Ikke fruktte  så ofte, men grønn te, jasminte. Rene smaker.

Blomster: Blomster har jeg et litt fjernt forhold til. Mange lukter godt, men jeg vet ikke helt hvilke. Jeg liker duften av roser, for eksempel, men den konsentrerte roselukten man finner i parfyme synes jeg sjelden noe om.

Andre lukter jeg liker: røyk (både sigaretter og sigar), hvetebakst, kaffe, syriner (kvalifiserer det som en blomst?).

Fritid: Jeg trener ganske mye, men mest helsestudio. Fusker litt med yoga av og til. Jeg skriver, leser og ser film, men mest av alt er jeg nok sammen med venner.

Tidlegare dufter: Jeg liker å ha noen parfymer tilgjengelig, ikke for mange, og helst en som er “min”. Er litt between favourites for øyeblikket, selv om jeg har noen jeg liker veldig godt: Chanel Chance (den vanlig og eau fraiche). Jeg har likt Moschinos I love Love. Jeg har akkurat kjøpt Serge Lutens Un bois du vanille – som er god, men til mørke vinterkvelder, helst. Og jeg liker Hermes Un jardin après la Mousson. Mest til sommeren, kanskje. Hete sommerkvelder! Jeg har lyst på en parfyme som jeg liker så godt at den alltid passer … 🙂

Jeg liker også mange manneparfymer – på meg, f eks en av de siste til Issey Miyake.

Jeg liker ikke J Lo-parfymene, parfymer som lukter for mye av syntetisk godteri. J’adore er kjempegod, men lukter ikke godt på meg, f eks. Ikke spesielt begeistret for Calvin Klein-parfymene.

OK, folkens, her er det berre å slå seg laus. Kva vil du foreslå for Dewberry?

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

10 Comments

 1. Prada – L’eau Ambrée, for eksempel, eller Amouage Memoire woman (omtale: http://rebelladensnella.blogspot.com/2010/11/amouage-memoir-woman.html ; Profumum: Dulcis in fundo eller Aqua e zuccero. Eller Lolita Lempickas “L”.
  Parfumerie Generale: Bois blond (omtale hos meg; http://hagenpahytta.wordpress.com/2010/01/22/parfumerie-generale-bois-blond-edp/
  Og så Dune, da – som jeg foreslår for kreti&pleti: http://hagenpahytta.wordpress.com/2009/11/14/chr-dior-dune/

 2. Oi. Det der kunne handlet om meg, bort sett fra at jeg ikke spiser så mye sitroner… 😉
  Innbiller meg at vi er litt “snill” kategori her. Så da anbefaler jeg noe som jeg liker som også liker litt snille dufter:
  Prada: Alle sammen, men kanskje først og fremst den Britt Åse nevner, men også Infusion d’iris – eau de toilette. (Denne er en jeg kan bruke hver dag, blir aldri for mye eller for masete, bare behagelig)
  L’artisan – Havanna Vanilla (her er det både rom, sigar og vanilje!) Ikke hver dag, denne. Men deilig sak for kalde dager.
  Amouage har flere gode, disse 2 anbefaler jeg:
  Amouage – Reflection:
  http://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Reflection-Woman-919.html
  Amouage – Ciel:
  http://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Ciel-Pour-Femme-5466.html

 3. Marte says

  Vil du helst ha ting som er tilgjengelige i Norge, eller handler du på nett fra utlandet? Det går an å bestille prøver fra utlandet på diverse nettbutikker, men du vil kanskje helst snuse på de i butikk?

  Står litt stille oppi hodet mitt nå, men hva med disse:

  L’Artisan – Nuit de Tubereuse (grønn mango, røkelse, tuberose, unik)
  L’Artisan – The Pour un Ete (grønn te og jasmin, frisk og lett, sommerlig)
  Penhaligons’s – Amaranthine http://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/Amaranthine-6802.html
  Parfumerie Generale – Cadjmere
  Chanel No. 5 Eau Premiere (vakker og elegant, passer til alt, alltid!)
  Caron – Tabac Blond (spennende tobakksduft)

  Eller hva med klassikeren Guerlain – Jicky? Egentlig en herreduft, men minst like bra på damer 🙂 Og du er nesten garantert at ingen i vennekretsen din har samme duft. Inneholder bl.a. sitrus, lavendel og vanilje.

  Alle disse, bortsett fra Caron, skal være tilgjengelige i Norge såvidt jeg vet (iallfall i Oslo, evt nettbutikk).

  Lykke til i jakten, blir spennende å se hva du ender opp med 🙂

 4. Jane says

  En som alltid passer; Ballkiss Sublime; The different Company.

 5. irma says

  I tilegg til de over nevnte vil jeg forslå Magical Moon; Hanae Mori (Gimle), og Y; YSL (Gardermoen, mulig også Steen og Strøm).

 6. Når jeg leser avsnittene om mat og drikke, og halvveis på blomster (duften av roser, men ikke for konsentrert.) så tenker jeg rett og slett Noir Epices fra Frederic Malle. Om det er fordi jeg nettopp har fått den i hus selv eller ei vet jeg ikke. Den har jo også litt Chanel-isme, iallefall små hintninger synes jeg.
  Ellers står jeg bak forslagene om dufter fra Prada, da spesielt L’Eau Ambrée. Veldig fin til hverdag og fest.
  Kanskje det kunne ha vært morro å teste duften Jasmin et Cigarettes fra Etat Libre d’Orange siden du liker duft av sigaretter, og til dels jasmin. 🙂
  Veldig spesiell, passer nok ikke de fleste anledninger.
  Caron Tabac Blond Parfum er som balsam for (nesen) sjelen, og serverer classy tobakksnoter blandet med spicy kryddernellik, rik, kompleks og vanedannende goodness!
  Kanskje verdt å prøve Fumerie Turque fra Serge Lutens også.

 7. irma says

  Svært enig i forslag om Fumerie Turque 🙂

 8. Nå er det litt seint for fantasien min, men flere gode forslag her. Tror enkelte blir litt for heavy eller gourmand kanskje. Dewberry har brukt milde og rene dufter, bortsett fra Un bois vanille til mørke kvelder. Er mest enig med Christine her faktisk 😀

  Flere typer Prada, og spesielt den nye Infusion d’iris – eau de toilette. L’eau Ambrée kan fungere fint som en litt fyldigere versjon.

  Er også enig om Amouage Reflection og Ciel, hvis det skal være deilig og eksklusivt 🙂 Kanskje Bois Blond som Britt Åse nevner også. En søtlig med ren treduft. Veldig nydelig 🙂

  Enig med irma om YSL – Y for den rene klassiske typen som aldri blir feil.

  L’Artisan – Tea for Two som er en krydret wmody teduft. Varm og god for vinteren, men ikke tung og fyldig. Her slenger jeg også med Noir Epices fra Frederic Malle som byP nevnte. Den er krydret og smoky på en ren og delikat måte.

  Skal det først være litt blomster, er jeg enig med marte om Chanel No. 5 Eau Premiere. Den er bare nydelig og delikat, og stilig som Chanel kan.

  Lurer også på et par fra Parfumerie Generale. Papyrus de Ciane
  er aromatisk og grønn på en veldig delikat måte. Lett maskulin og virker veldig oppløftende. Bois Naufrage har veldig mye godt fra naturen i seg. Er også grønn, men veldig myk.

 9. Hun liker jo Chanel – kanskje Bois des Iles fra deres les exclusives serie også kunne være noe?

 10. Jeg ser mitt e-postalias har kommet frem her – det er altså jeg som er denne mystiske DewBerry. Tusen takk for mange spennende forslag – jeg gleder meg STORT til å begynne jakten. Så mange kunnskapsrike parfymefolk! Makan!

  Og en ekstra takk til AltGodt, som besørger det hele, såklart 🙂

Leave a Reply