Duft
Comments 8

Endeleg ein mann!

Anette har meldt på mannen sin i mi parfymerådgjevingsteneste. Her er det ho skriv:

Jeg vil gjerne ha hjelp til å finne en ny duft, ikke til meg, men til mannen  min. Han har forsøkt mye rart opp gjennom årene, men det er faktisk bare to dufter som har luktet virkelig godt på ham: CK Be og en parfyme med det utrolig cheesy navnet GeirPower, av Geir Ness. (CK One lukter bare barskog når han får den på.)

Han er glad i god mat, særlig krydret – chili og kajenne er en favoritt, samt nykvernet pepper, men han setter også veldig pris på en god biff, Han liker også rødviner med mye syre og eik, og brunt brennevin, helst armagnac eller whisky. Dessuten drikker han veldig mye grønn te og oolong.

Tror ikke han har noen formening om blomsterdufter i det hele tatt, han er ikke særlig opptatt av søte smaker eller dufter (selv om han tar godt for seg av hjemmelaget julekonfekt, og så spiser han honning som om han var Ole Brumm). Han røkte tidligere og jeg tror han fortsatt liker lukten av tobakk, særlig sigar eller pipe.

Andre lukter han liker: gamle bøker, stekt kjøtt, lær, serranoskinke, gress, appelsin, bakte epler, nykvernet kaffe.

Vi har forsøkt veldig mange dufter på ham, men selv om de lukter svært ulikt på flaske blir mange ganske like på ham – en slags generisk billig aftershave-duft (tenk Mennen eller Axe fra tidlig nittitall).

Derfor sitter vi for tiden litt fast i de to duftene nevnt ovenfor. Hvis du og det fantastiske kommentarfeltet ditt kan komme opp med noen nye forslag til oss blir vi veldig glade begge to 🙂

Ja, kva skal vi foreslå, folkens? (Og berre så det er sagt: Å svare i mitt kommentarfelt krev ingen spesiell kompetanse. Kjenner du til ei herreduft som du likar, så foreslå den. Det kan vere du som treff!)

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

8 Comments

 1. Silje says

  Terre d’ Hermes, en vinner (den får du på duty-free på gardermoen). Eller forsøk en Hermessence Ambre Narguile (den må du til Hermes i Oslo for å få tak i), annerledes, men nydelig på menn.
  En annen duft jeg også ikke kan motstå på den riktige mannen er Polo Green by Ralph Lauren (grønn flaske, fra 1978), finnes i noen parfymeri, men også på gardermoen.

  Der forsøkte jeg meg jaggu på tips 🙂

 2. irma says

  I tilegg til Siljes glimrende forslag: Chanel Egoiste 🙂

 3. hmm…
  Kanskje noe av Tom Ford kan være noe?
  Tom Ford Extreme er en fin classy maskulin, med både hint til sitrus, friske grønne urter, røykfull tobakk, og woody patchouli. Litt annerledes, men veldig anvendelig, både til penbruk og hverdag. Finnes på Osl iallefall, prisen er litt så som så.
  Snus gjerne på Grey Vetiver og Tom Ford for men også, men tror sistnevnte blir kanskje litt “trygg” og typisk cologneaktig.

  Chanel Antaeus er også en utrolig barsk flott duft.

  Tips fra Nisjerier: Tom Ford Private Blend Moss Breches og Oud Wood, Serge Lutens Fumerie Turque.. Montale Aoud Leather er en veldig brukbar og fin dyp, woody duft med aromatiske undertoner av lær.

  Også Lonestar Memories fra Andy Tauer. Virkelig en spesiell og rå og smoky lærtype duft, med en “utendørs” og vilter undrende feel. Anbefales!

  Da må jeg gi meg før jeg ramser opp alt for masse, håper noen av tipsene inspirerer 🙂

 4. Tusen takk, alle sammen, her var det mye spennende! Da skal jeg ut og sanke prøver, så blir det herreduftbonanza i heimen 🙂

 5. Tormod says

  Sorry for sent innspill men denne mannen trenger Annick Goutals Musc Nomade – for sure! Deilig elegant mannelukt som lukter lett men likevel trivelig maskulint.

 6. Andreas Moen says

  Er det noen som vet hvor man kan få kjøpt Tom Ford Private Blend-linjen? Her i Norge, mener jeg..

  • Den har eg aldri sett i Norge, heller ikkje i København eller Stockholm. Eg har snust meg igjennom dei i London og Paris. 🙂

Leave a Reply