Allergi, Billig mat, Middag, Sausar og dippar, Tilbehør, Veggis
Comments 2

Eit bidrag til bufféen

Ja, det sto det på invitasjonen til klasseavslutninga til tolvåringen. Eg hadde det så travelt at gode råd var dyre.

Men eg hadde ei skål med kokte poteter i kjøleskapet, og masse deilige urter i hagen. Dermed vart det ein potetsalat med tre sortar løk, og med vinaigrettedressing. (På bildet ser det ut som ein rømmedressing, men det er ein emulgert vinaigrette. Det er berre litt overeksponert.) Slik gjorde eg det:

Potetsalat med tre sortar løk og vinaigrette

6-8 kokte, kalde poteter

6 blad ramsløk

Ein lang stilk toppløk eller to stilkar vårløk

Ein liten bunt grasløk

Dressing:

1 dl kvitvinseddik

2 dl olivenolje

1 ts honning

1/2 ts salt

Nykverna peppar

Nokre duskar kruspersille

Ei eggekvite

Skrell potetene, og kutt dei i terningar. Legg dei i ei skål. Kutt opp løken, og ha den i skåla. Hald unna litt grasløk til pynt.

Ha alle ingrediensane til vinaigretten i ein høg, smal bolle, unntatt eggekvita. Køyr dei glatte med ein stavmiksar. Ha i eggekvita til slutt, og køyr stavmiksaren litt til slik at det vert ein tjukk, majonesaktig dressing. Smak til om det trengst meir salt, peppar eller honning.

Vend dressingen inn i potet- og løkblandinga. Dryss på litt grasløk til slutt. Denne potetsalaten er mjølkefri, den er perfekt for mjølkeallergikarar.

Lurer du på den uformelle serveringsskåla? Eg klarer aldri å få med meg bollar og fat heim frå slike arrangement, så i dag vart det ein isboks.

2 Comments

  1. Hurra! Og med et par biter skinke/spekemat til blir dette dagens lunsj, siden jeg har et par kalde, kokte poteter som må brukes ganske kjapt. Takk takk for godt tips 🙂

  2. Nam! Det er godt at gode råvarer ikke alltid er så dyre når gode råd er dyre. hehehe!

Leave a Reply