Frustrasjonar, Livet, Noko søtt
Comment 1

Remedie nr. 3

Ok, no har eg prøvd smoothie proppa med vitaminar, og eg har prøvd ”décoction anti-infectieuse”.

I dag tenkte eg å prøve noko som var basert på ei oppsummering av alle dei gode råda i går. Eg fekk mange råd, med stor variasjon, frå kvitløk og ingefær til hot whiskey og raudvin.

Så då vart det eit kompromiss av alle desse råda. Eg hadde ståande ei halv flaske raudvin frå festen som var her på fredag. Den var rett nok alkoholfri, sidan den var medbrakt av ein gravid gjest, men det fekk meg eigentleg berre til å føle meg litt skikkeleg og snill, som ein skal når ein er sjukmeldt.

Raudvinen vart varma opp i ei gryte, og oppi vinen hadde eg fire kardemommekjerner, fire nellikspiker, fire skiver fersk ingefær, ei kanelstang og safta av ei raus skive sitron. Dette fekk stå og trekke i 20-25 minutt.

Då det hadde trekt ferdig, hadde eg i ei skei med honning, og så kom eg på at eg hadde litt rom ståande. Det var berre ein liten slant som vansmekta på ei flaske, så eg tok den oppi. Då var prinsippet om skikkeleg og snill fråveke, men det fekk vere.

Dette brygget smakte veldig godt, litt gløggaktig, men friskare på grunn av sitronen og den ferske ingefæren. Slett ikkje verst som forkjølelsesmedisin!

This entry was posted in: Frustrasjonar, Livet, Noko søtt

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

1 Comment

  1. Kanskje du har kommet frem til den ultimate forkjølelsesmedisinen, eller så har du bare kommet frem til en koseligere måte å være syk på ? 😉 Tiden vil vise om dette brygget er mirakuløst helbredende!

Leave a Reply