Billig mat, Kjøtt, Middag, Supper
Leave a Comment

Søndagsmat

Frikassé er klassisk haustsøndagsmat for meg, nydeleg kokt kjøt i ein sursøt saus og raust med grønsaker som er på sitt beste akkurat no.

Frikassé kan lagast med storfekjøt, sauekjøt eller kylling/høne, og denne gongen lagde eg den på ein stor kylling frå Prior. Dei har store ferske kyllingar som er perfekte til frikassé. Høns er nesten ikkje råd å få tak i lenger. Denne porsjonen er til fire svoltne personar. Slik gjorde eg det:

Hønsefrikassé

 1 stor kylling, ca. 1200 gram

1 gulrot

Ein gul løk

Det grøne av ein purre

2 ts heil peppar

2 laurbærblad

Saus:

1,5 liter hønsekraft

1 dl avkjølt kraft

2 ss mjøl

2 ss kvit eddik

1 ss sukker

Salt og peppar

4 gulrøtter

Ein purre

To pastinakkar eller persillerøtter

Skyll kyllingen godt, og ha den i ei gryta saman med ei gulrot, ein løk, purreavskjer, peppar og laurbærblad. Kok opp og skum av. La dette trekke i ca. 40 minutt. Legg kyllingen på eit fat til kolning, og sil krafta. Kast grønsakene frå kraftkokinga. Ta til side 1 dl kraft.

Ha krafta over i ein rein kjele, og kok den opp. Rens grønsakene, og ha dei i krafta. Ha i salt. La den koke til dei er møre, ca. 15-20 minutt. Rør 1 dl kraft med 2 ss mjøl til det blir glatt, og slå det i krafta. Rør godt, og la den koke opp. La den koke i 6-8 minutt.

Rens kyllingen frå skroget, og ha kjøtet i krafta. Ha i eddik og sukker, og smak til med meir salt og peppar. Server med kokte poteter.

 

This entry was posted in: Billig mat, Kjøtt, Middag, Supper

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Leave a Reply