Billig mat, Kjøtt, Middag, Supper
Kommenter innlegget

Søndagsmat


Frikassé er klassisk haustsøndagsmat for meg, nydeleg kokt kjøt i ein sursøt saus og raust med grønsaker som er på sitt beste akkurat no.

Frikassé kan lagast med storfekjøt, sauekjøt eller kylling/høne, og denne gongen lagde eg den på ein stor kylling frå Prior. Dei har store ferske kyllingar som er perfekte til frikassé. Høns er nesten ikkje råd å få tak i lenger. Denne porsjonen er til fire svoltne personar. Slik gjorde eg det:

Hønsefrikassé

 1 stor kylling, ca. 1200 gram

1 gulrot

Ein gul løk

Det grøne av ein purre

2 ts heil peppar

2 laurbærblad

Saus:

1,5 liter hønsekraft

1 dl avkjølt kraft

2 ss mjøl

2 ss kvit eddik

1 ss sukker

Salt og peppar

4 gulrøtter

Ein purre

To pastinakkar eller persillerøtter

Skyll kyllingen godt, og ha den i ei gryta saman med ei gulrot, ein løk, purreavskjer, peppar og laurbærblad. Kok opp og skum av. La dette trekke i ca. 40 minutt. Legg kyllingen på eit fat til kolning, og sil krafta. Kast grønsakene frå kraftkokinga. Ta til side 1 dl kraft.

Ha krafta over i ein rein kjele, og kok den opp. Rens grønsakene, og ha dei i krafta. Ha i salt. La den koke til dei er møre, ca. 15-20 minutt. Rør 1 dl kraft med 2 ss mjøl til det blir glatt, og slå det i krafta. Rør godt, og la den koke opp. La den koke i 6-8 minutt.

Rens kyllingen frå skroget, og ha kjøtet i krafta. Ha i eddik og sukker, og smak til med meir salt og peppar. Server med kokte poteter.

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s