Hvitt kjøtt: kylling og kalkun, Middag, Pasta
Leave a Comment

Superenkel kylling

Av og til er det enklaste det beste.

Kjære kom heim frå ferie, og over plenen med fersk pasta og kyllingfilet under armen. Eg hadde pesto og litt kvitvin. Ja, og så timian. Det var alt som skulle til. Slik gjorde vi det:

Kylling med pasta og pesto

To-tre kyllingfiletar

250 g fersk pasta

3 ss pesto

3 ss kvitvin

Matolje til steiking

Timian

Sukker, salt og peppar

Varm opp matolje i ei steikepanne. Legg i kyllingfiletane, og la dei bli pent brune på eine sida. Snu dei, og ha på salt, peppar og timian. La dei bli pent brune på andre sida og.

Slå på litt kvitvin, og la det stå og trekke nokre minutt, til filetane er ferdige. Det kjenner du ved å trykke på dei, dei skal vere passe faste. Er dei for blaute i fisken er dei framleis rå.

Kok pastaen i godt salta vatn. Ha den i ein bolle, og slå på litt olivenolje. Rør rundt. Ha i pesto og skya frå kyllingen. Rør rundt, og fordel på to varme tallerknar. Skjer kyllingen i skrå skiver, og legg over. Server med godt brød og eit raust glas god vin til kvar.

Leave a Reply