Allergi, Billig mat, Middag, Supper
Leave a Comment

Graskarsuppe

På oppmoding legg eg ut oppskrifta mi på graskarsuppe. Å kaste innmaten som du grev ut av graskaret for å lage lykt er synd og skam, den massen kan bli til ei deilig suppe. Slik gjer du det: gresskarsuppe

Graskarsuppe

Ca. 1,5 kg graskarkjøt

To løkar

4 fedd kvitløk

1 ss tomatpuré

2 ts spisskummen

1 ts paprika

Smør eller olje

1,5 liter vatn

Buljong

Fire-fem salvieblad

Riven muskat

Salt, peppar og sukker

Finhakk løken og kvitløken. Fres den i smør eller olje i ei vid gryte. Ha i tomatpuré, paprika og spisskummen. Grovhakk graskarkjøtet. Fres nokre minutt før du har i graskarbitane. Slå på vatn og det du måtte ha og like av buljong samt riven muskatnøtt. Hakk salvieblada, og ha dei i. Har du ikkje salvie, så kan du bytte det ut med litt timian.

La suppa koke i 20 minutt. Køyr den glatt med stavmiksar før du smakar den til med salt, peppar og ei klype sukker. Server med godt brød og smør til. Brukar du olje i suppa er denne suppa mjølkefri, og den er naturleg glutenfri.

Leave a Reply