Billig mat, Fisk, Middag
Leave a Comment

Meir gjenbruk

Middagen du fekk oppskrift på i går vart suksess, men sjølv om alle likte den godt så sat eg att med tre fiskebitar då eg rydda av bordet.

Dermed vart det nok til ein gjenbruksmiddag for to. Det er vel å ta i å kalle dette ein fiskegrateng, det er vel heller gratinerte middagsrestar. Men godt vart det, så eg postar det likevel. Eg putta potetene og grønsakene i forma, så du treng ikkje koke noko ekstra til. Oppvask spart! Slik gjorde eg det:

Gratinerte middagsrestar

ca. 300 g restefisk

ca. 1 dl «restesky»

8-10 kokte asparges

5 poteter

1 purre

2 ss smør

2 ss mjøl

4 dl mjølk

3 ss persille

Salt, peppar og sitronsaft

Set steikeovnen på 200 grader. Del potetene i skiver, og fordel dei i botnen av forma. Del fisken i bitar, og fordel den oppå potetene. Del aspargesane i relativt korte bitar, og ha dei i forma. Rens og skyll purren, og fordel den utover i forma.

Smelt smøret i ei tjukkbotna gryte. Rør i mjølet, og rør til det er glatt og putrar lett. Rør inn mjølka litt og litt saman med sjya frå dagen før. La det koke til mjølsmaken er borte, ca.5 minutt. Smak på sausen før du smakar til med meir salt, peppar og sitronsaft. Du kan også ha i litt muskat viss du likar det.

Hell sausen over forma, og gratiner det heile på 200 grader i ca. 25 minutt. Server med flatbrød og kanskje ein salat.

This entry was posted in: Billig mat, Fisk, Middag

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Leave a Reply