Fisk, Middag, Supper
Comment 1

Fyldig fiskesuppe

Denne fiskesuppa er fyldig og god, og eg lagar den når eg har grønsaker i kjøleskapet som må spisast opp.

Denne gongen var det bønner og bladpersille som var «til overs», i tillegg til ei persillerot. Både grønsaker og fisk kan varierast. Det som er felles er ein base av fiskekraft og fløte eller rømme. I USA vert denne suppa eller gryta kalla ein chowder, ei mjølkebasert gryte med fisk eller skaldyr og ulike grønsaker og urter.

Husk på at viss du har reker i gryta bør du ikkje varme den opp fleire gongar. Rekene vert harde og ikkje så gode når dei vert varma opp for mykje. Slik lagar du den:

Fyldig fiskesuppe

1 løk

1 purreløk

1 persillerot, pastinakk eller sellerirot

2 selleristilkar

150 g brekkbønner eller sukkererter

2 gulrøtter

5 dl fiskekraft

5 dl heilmjølk

1 dl seterrømme

1 ts tørka eller frisk dill

2 ss fersk bladpersille

300 g fiskefilet, eg brukte torsk

150 g rensa reker

Salt og peppar

2 ss smør

Rens og del opp alle grønsakene i passe store bitar. Smelt smøret i ei vid gryte på middels varme. Surr løk, gulrot, stangselleri og persillerot i smøret til løken har blitt blank. Slå på kraft og mjølk. La det koke til grønsakene er møre.

Ha i bønner, rømme, dill og bladpersille. Rør godt. Kutt fiskefileten i bitar og ha dei i suppa. La det koke i eitt par minutt. Smak til med salt og peppar. Vil du har reker i, så ha dei i heilt til slutt.

Server med godt brød. 🙂

This entry was posted in: Fisk, Middag, Supper

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

1 Comment

  1. Mm, denne så god ut!
    Greit me definisjonen på chowder, har aldri tatt meg bryet med å finne ut hva nøyaktig det var, til tross for at jeg har vært borti det flere ganger…

Leave a Reply