Bryllup
Comments 26

Hemmeleg, hemmeleg

Her er kjolen eg prøvde i dag, og som faktisk sklei rett på. Den må knipast inn litt  i ryggen, viss dokke ser så er det faktisk nokre klyper der som held den “i fasong”.

Men eg vil ha den kort. Det vil seie kutta rett over kneet. Underskjørtet må også bort, eg kan kanskje beholde litt tyll i kanten for å få fram ein slags femtitallsstil. Og utfordringa er då at når ein først har begynt å klippe i den så er den min. Eg får altså ikkje prøve den i kort utgåve før eg har kjøpt den.

Onsdag har eg ny prøvetime (ein må visst alltid bestille tid, den salongen eg skal på på onsdag har ganske enkelt låst dør! Du må ha time for å sleppe inn.), det blir spennande å sjå kva dei har å by på.

Her er “krava” som eg hadde frå før:

Ikkje strapless, ikkje “rett v-hals”

Ikkje bløtkakeskjørt

Her er krava som eg vart klar over på prøvetimen i dag:

Eg trudde eg kunne bruke empireliv, men det ser eg gravid ut i. Glatt/drapert front er finare.

“Heartshape” eller rund/firkanta hals er finast.

Bonusen med denne kjolen er umenneskelege mengder stoff i slepet som skal klippast vekk, som eg faktisk kan få sydd ein cape eller ei jakke av.

Eg har også vore innom på Tulip og Tatamo. Deira modellar er ikkje 100% for meg, men det går an å få til noko. Eg har tenkt på om eg skal bruke min gamle (!!) brudekjole til å få sydd meg ein ny. Mitt forrige ekteskap var ikkje spesielt konfliktfylt, vi har eit slags vennskap i dag, og Kjetil har ingenting imot det. Den gongen var eg gravid, og fekk sydd meg ein kjole av eit veldig lett og lekkert silkestoff (organza? Svinedyrt, iallfall) i skjørtet, og eit nesten metallisk gullsilkestoff i overdelen.

Det eg kunne tenke meg var å bruke eit nytt stoff, t.d. ull, som T&T brukar mykje, i overdelen, og så silkeorganza i skjørtet, og så sy på eit hjarte av gullstoffet framme på bryststykket som T&T ofte har i sine design. Mange vanskelege val her… 🙂

This entry was posted in: Bryllup

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

26 Comments

 1. Wheeeee!!! Spennende 😀 Jeg syns denne utringinga var fin, og kanter er finere enn rund hals. Og når jeg leser det siste avsnittet tenker jeg ‘jaaaaaa’ … Glad det ikke er jeg som skal foreta valgene.

  Gleder meg til å se det endelige resultatet!

 2. Ingvild Hestad Torkelsen says

  Så flott Gunda, den halsen kler du godt. Det same gjeld for puppene dine 🙂

  Viss han var god å ha på seg, er det jo spanande å sy om kjolen. Ein kort brudekjole er jo berre lekkert! Men blir det ikkje varmt med slike armar i august?

  Gler meg til onsdag! 🙂

 3. Ja, eg likar den idéen. Samtidig er det lettvint og enkelt å kjøpe ein ferdig kjole som berre skal leggast opp. 🙂

 4. Lise says

  jeg likte også utringningen veldig godt. og den satt veldig fint over brystet og livet. jeg tror definitivt skjørtet kan bli fint kort. den siste idèen hørtes også veldig fin ut da… jøje…

 5. Og onsdag får vi fleire alternativ, lise! Kva skal vi gjere? I-landsproblem… 😉

 6. Det kjem ikkje så godt fram, men armane er i chiffon. Veldig lette, altså.

 7. Ingvild Hestad Torkelsen says

  De skal prøve kjole på kjole på kjole, til de stupar! Og så skal de drikke eit glas sjampis. Mmmmm. Heldiggrisar!

 8. Ingvild Hestad Torkelsen says

  Eller, ikkje grisar. Kvins!

 9. Ingvild Hestad Torkelsen says

  Ok, dei kom betre fram på bilete nr 2. Dei legg seg jo veldig fint.

  Olala!

 10. Ingvild Hestad Torkelsen says

  Kor er kudosknappen????

 11. Ingvild Hestad Torkelsen says

  Takk, fekk til å røyste. Men eg får berre like om eg er medlem av wordpress.

 12. Jeg er skeptisk til om den kjolen blir pen om du legger den opp til knehøyde. Den kan bli veldig lite flatterende strutteskjørt. Men formen på overkroppen er fantastisk!

  Og empireliv er en hån mot damer med brøst!

  Kan du ikke prøve på deg den gamle kjolen og legge ut bilde og forklaring på hva du vil ha gjort?

  Gjenbruk av kjoler og ulykke osv er bare tanker vi har – uten rot i virkeligheten.

 13. Den firkanta utringinga passa godt til deg og likte ideen om å klippe av noe av stoffet nederst sier hun som gifta seg i hvit bukse!

  tror ikke jeg ville ha brukt den gamle kjolen, eller deler av den da….spar den til dattra di!!!

  Forresten; fikk inn en brudekjole emd slep og slør i dag tro det eller ei! tenkte blogge den imrg 😉

  nattinatt søta!

 14. Eg var gravid då eg gifta meg, og har ein heilt annan kroppsfasong enn datra mi (pære vs. eple), så den er nok ikkje aktuell til henne.

 15. Christin: Når underskjørtet blir borte vil den nok falle veldig fint, trur eg. Det vil bli sving i skjørtet men ikkje strutt, om du forstår. Den må også syast inn litt over hoftene når underskjørtet er fjerna.

 16. annie says

  jaaa, liker både utringing og femtitallstanke. og det med å bruke noe av stoffet til å sy noe som kan være til er jo en god idé. ønsker meg flere bilder av ermene, klarer ikke helt å forestille meg hvordan de er nå.

 17. Likte veldig godt utringningen og snittet rundt livet. Alt det som skal fremheves ble fremhevet på en fin måte. Er litt usikker på ermene, hvordan de vil stå til et kortere skjørt.

 18. Lise says

  Jeg tror den kan bli fin med kortere skjørt, absolutt. Gleder meg til å se på den og kjenne på stoffet. Får litt bedre inntrykk da. Den kjolen i ull var også fantastisk fin. Den er jo mye tyngre. Men sommerbryllup… Da er det vel deilig med en litt lett kjole? At skjørtet strutter litt skaper smalere og mer markert midje. Ikke at det står ut som en tutu, men bare litt. Gleder meg til i morgen! 🙂

 19. Likte ullkjolen, men blir nok varm i sommebryllup.
  Synes du er kjempefin i lang kjole! Men vet at det ikke er det du vil har. Toppen sitter kjempebra, og pent innsving i livet.

  Kommer det flere bilder etter neste kjolejakt?

 20. Fin! Ikke bruk første kjolen omigjen…Og empireliv er faktisk mye vanskeligere å kle enn man skulle tro, veldig mange trenger det falte feltet under bysten…

 21. Åhhh! Kjære deg, du er helt nydelig! Utringingen er veldig fin, og jeg kan godt tenke meg at den er raff i kort utgave.
  Ikke bruk den gamle.Nonono. Du skal ha NY.

  Weee! jeg kjenner at jeg blir helt sånn svulmerørt og glad!

Leave a Reply