Grønt
Comments 3

På kjølelager

Min kjære kom heim frå Amsterdam i slutten av november med to flotte amaryllisknollar.

Akkurat då dei kom i hus var eg litt stressa, hadde ikkje jord til hands og difor vart eg glad då han fortalde at dei kunne oppbevarast i kjøleskap fram til planting. Så dei vart ståande i kjøleskap sikkert i eitt par veker, før eg fekk tak i jord og fekk dei i potter.

Då fekk dei stå lyst og fint i vindauga, dei fekk både vatn, varme og omsut. Men det skjedde ingenting. Dei sto der grøne og saftsprengte, men ingenting stakk opp. Til slutt, då vi kom heim frå juleferie, stakk det opp eit lite blad.

Først no, to månader etter kjøleskapsopphaldet, spring den eine ut. Til gjengjeld er det ein veldig fin amaryllis, til og med med tre blomestilkar. (Det er ein til blomestilk lenger ned, som ikkje kom med på bildet.)

Så den som ventar på noko godt, ventar iallfall ikkje forgjeves. Er den ikkje flott?

This entry was posted in: Grønt

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

  1. Lekker!! Neste gang jeg er på Schiphol skal jeg huske å få med meg et par av disse monsterknollene.

  2. Veldig fin amaryllis (kjøleskap er et godt triks jeg ikke visste om) Men, jeg trodde det var fy-fy og ta med planter gjennom tollen?

  3. Knollar og løk kan du ta med inntil tre kilo av. Det er ting som er planta i jord som er forbode å importere utan lisens.

Leave a Reply