Billig mat, Dessert, Fest, Mat, Middag, Noko søtt, salat, Veggis
Comment 1

Søt sitrussalat

Til dessert i dag serverer eg ein sitrussalat, no når sitrusfruktene er på det beste. I butikken fann eg blodappelsin, vanleg appelsin og rosa grapefrukt, det gir eit fint fargespel og ein god smaksvariasjon i appelsinsalaten.

“Dressingen” til salaten er ein sukkerlake krydra med kardemomme. Slik gjorde eg det:

Sitrussalat

To appelsiner

To blodappelsiner

To grapefrukt

2 dl vatn

1 dl sukker

Safta av ½ sitron

Tre kardemommefrø

1 ts ekte vaniljesukker, eller frø frå ei halv stang

Skjer topp og botn av appelsinene, og skjer så kjøtet av ned på sidene. Press gjerne safta av det du skjer av oppi ei lita gryte. Den kan du bruke til å ha i laken etterpå. Kutt appelsinene først i to frå topp til botnar, og så i tynne skiver. Anrett fruktskivene i ei serveringsskål, dekk den til og set den til side.

Kok opp vatn og appelsinsaft, til saman 2 dl, i gryta, og ha i sukker, kardemommefrø og vanilje. La det koke nokre minutt, og så kan du slå av plata. La laken kolne. Når den er avkjølt, iallfall lunka, kan du slå den over frukta.

Server med ein klatt piska krem med vanilje og litt riven sjokolade.

1 Comment

Leave a Reply