Til dessert i dag serverer eg ein sitrussalat, no når sitrusfruktene er på det beste. I butikken fann eg blodappelsin, vanleg appelsin og rosa grapefrukt, det gir eit fint fargespel og ein god smaksvariasjon i appelsinsalaten.
“Dressingen” til salaten er ein sukkerlake krydra med kardemomme. Slik gjorde eg det:
To appelsiner
To blodappelsiner
To grapefrukt
2 dl vatn
1 dl sukker
Safta av ½ sitron
Tre kardemommefrø
1 ts ekte vaniljesukker, eller frø frå ei halv stang
Skjer topp og botn av appelsinene, og skjer så kjøtet av ned på sidene. Press gjerne safta av det du skjer av oppi ei lita gryte. Den kan du bruke til å ha i laken etterpå. Kutt appelsinene først i to frå topp til botnar, og så i tynne skiver. Anrett fruktskivene i ei serveringsskål, dekk den til og set den til side.
Kok opp vatn og appelsinsaft, til saman 2 dl, i gryta, og ha i sukker, kardemommefrø og vanilje. La det koke nokre minutt, og så kan du slå av plata. La laken kolne. Når den er avkjølt, iallfall lunka, kan du slå den over frukta.
Server med ein klatt piska krem med vanilje og litt riven sjokolade.
Denne skal eg prøve 🙂