Billig mat, Fest, Noko søtt, Veggis
Comments 3

Vaniljepudding med krydra topping

Desserten du får oppskrift på i dag er veldig enkel, og veldig god. Det er ein pudding med vaniljesmak, som eg serverer med ein krydra sprø topping på toppen og litt jordbær.

Puddingen kan sjølvsagt også smaksettast på mange vis, men når toppingen er krydra er det fint med ein mild ”base”. Denne porsjonen gir vaniljepudding til ca. 8 små former. Slik gjer eg det:

Krydra topping

3 ss lettkokte havregryn

2 ss sukker

2 ss smør

½ ts malt kardemomme

½ ts kanel

Sett omnen på 220 grader.

Smuldre alt saman i ein bolle. Legg eit bakepapir i langpanna. Fordel smulane utover i forma. Bak det heile på 220 grader til det har fått ein fin brunfarge. Dette går fort, så pass på. Sett ringeklokka på ti minutt først, og så passar du på til fargen er der.

Når du tek det heile ut av omnen har det sannsynlegvis flytt saman. Bruk ein bordkniv, og fordel det utover bakepapiret medan det er mjukt. La det kolne. Smuldre det mellom fingrane når det har blitt kaldt og hardt. Sett  til side.

Vaniljepudding

1 beger vaniljekesam

1 beger crème fraïche

4 ss sukker

1 ts vaniljesukker

4 egg

Sett steikeomnen på 200 grader.

Bland alt saman i ein bolle. Fordel det i formene. Bak formene i omnen i ca. 12-15 minutt. Dei blæs seg litt opp, det gjer ingenting. Puddingen fell saman når den kolnar.

Så langt kan du førebu desserten dagen før. Den toler godt å stå i kjøleskapet over natta, og toppingen kan også godt lagast på førehand. Når du skal servere strør du på topping, og legg på ei skei rørte jordbær.

This entry was posted in: Billig mat, Fest, Noko søtt, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

  1. Nam… Dette så godt ut 🙂 Jeg er så glad i vanilje og jordbær, så denne er midt i blinken for meg! Tusen takk for oppskrift 🙂

  2. Kirsten says

    No har eg testa puddingen, og det er heilt rett at toppingen lett kan svi seg… Andre forsøk vart bra. Så no er desserten i morgon klar i kjøleskåpet.

Leave a Reply