Billig mat, Fest, Fisk, Mat, Middag, salat, Sausar og dippar
Kommenter innlegget

Couscoussalat med reker og avokado


I ferien er det fint med lat mat, slikt som smakar godt, og er lett å lage.

For meg er reker sommarmat, men det treng ikkje vere dei små, ferske som ein får kjøpt på kaia. Eg  er like glad i grønlandsreker, dei er oftast store, saftige og ikkje minst fanga på ein berekraftig måte.

I dag lagde eg ganske enkelt ein couscoussalat med reker. Couscous er nordafrikanske grove semulegryn som har lite eigensmak. Difor er dei takknemmelege å bruke, det er lett å putte masse smak saman med dei og resultatet er alltid vellukka.

Det einaste du må huske på er å røre dei frå kvarandre med ein gong dei er ferdige. Let du dei stå og kose seg i gryta så sit dei som støypt saman, og så er moroa over. I salaten putta eg ein del grønsaker, og dei som eg ville ha møre la eg i kokevatnet til couscousen. På den måten vart grønsakene og gryna ferdige samtidig, og grønsakene fekk god smak av kokevatnet.  Slik gjorde eg det:

IMG_5849Couscoussalat med reker og avokado

400 g reker, ferdig rensa vekt

4 dl couscous

6 dl vatn

ein buljongterning eller 2 ss fond

2 ss sitronsaft

1 ss smør

150 g sukkererter

Ein raud paprika

Fire stilkar vårløk

To stilkar stangselleri

To avokadoar

Ein bunt dill

IMG_5838Vinaigrette:

1 dl kvitvinseddik

2 dl olivenolje

2 ts sennep, dijon

1 ts honning

2 ts tørka urter, basilikum eller timian

Salt og peppar

Lag vinaigretten først. Bland saman eddik, olje, honning, sennep og urter i eit romsleg, reint syltetøyglas, og rist godt. Smak til med salt og peppar. Set til side.

Kok opp vatn til couscous, og ha i buljong, sitronsaft og smør. Ha i paprika, løk, sukkererter og selleri, saman med couscous. Slå av plata med ein gong, og la det heile stå og trekke i fem minutt. Bruk ein halv ballongvisp eller ein stor gaffel, og rør forsiktig slik at gryna ikkje klumpar seg.

Skrell rekene, og la dei ligge og bade i vinaigretten i ca. ti minutt.

Rens avokadoen, og skjer avokadokjøtet i terningar. Legg opp salaten, og vend inn reker og avokado. Dryss på dill, og ringle dressingen over salaten.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s