Fest, Kaker, Noko søtt, Oppskrifter for barn
Comment 1

Bringebærmuffins

Muffins er alltid populære, spesielt viss du pyntar dei på ein morsom måte er det mange som får lyst på dei på ein kakebuffé. Eg lagde mine med bringebær, men her kan du bytte ut fyllet med eplebitar, blåbær, bjørnebær, ein klatt fast jordbærsyltetøy eller berre bake dei som dei er.

Bringebær var sesongvare før, men no får du tak i dei i små beger året rundt, nesten. Klimamessig er det ikkje så bra, men til fest kan ein kanskje tillate seg det.


IMG_5936Bringebærmuffins

Lag ein halv porsjon basisrøre som til toscakake.

Set omnen på 200 grader. Lag røra som beskrive i toscakakeoppskrifta, men fyll røra i muffinsformer i staden for i langpanne. Fyll formene ca. 1,5 cm opp, og legg eit bringebær i kvar form. Fyll etter slik at formene er 2/3 fulle. Steik muffinsa på 200 grader i ca. 20 minutt.

Topping

250 g smør, romtemperert

380 g melis

1 dl fløte

2 ts ekte vaniljesukker

Farge om du vil

IMG_5949Pisk smør og melis til ein lys krem med miksar. Skrap ned frå kantane innimellom slik at alt blandar seg godt. Pisk inn fløte og vaniljesukker til slutt, og rør til alt er homogent og glatt. Her kan du tilsette smak, som sitron, romdropar eller andre ting som passar til muffinsa.

Fyll kremen i ein sprøytepose og sprøyt den på muffinsa ved at du lagar ein ring langs kanten først, og så jobbar du deg innover. Pynt med eit bær, eller det du måtte ha av strø.

1 Comment

Leave a Reply